Vakmanschap vrijwilligers Rood Zwart valt in de prijzen

Het project ‘Zes comfortabele en bijzondere zitbanken’ is in de prijzen gevallen van Kern met Pit en het Twentse Noabers Fonds. Beide fondsen werken samen met de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij en Arcadis om maatschappelijke initiatieven te stimuleren. Naast Rood Zwart werden in de provincie Overijssel ook 12 andere initiatieven beloond met een cheque van maar liefst 1000 euro.

Doelstelling van het project ‘Zes comfortabele en bijzondere zitbanken’  was om de multifunctionele accommodatie rondom het Noaberhoes op te fleuren met mooie zitbanken.  Jong en (vooral) oud moeten daarmee op een gemakkelijke wijze kunnen genieten van de diverse activiteiten die op accommodatie de “Scheetheuvel” plaatsvinden. Of gewoon … al zittend even bijpraten over de dingen van de dag en genieten van de mooie natuur. 

Een groep van vrijwilligers heeft hele project van begin tot eind gerealiseerd: van het ontwerp tot de inkoop van het materiaal; en van het schuren van de planken tot het gieten van de betonpoeren, met natuurlijk daarin gegoten het logo van Rood Zwart.

Bij de beoordeling van het project werd met name het vakmanschap en de passie van de vrijwilligers geprezen. Twee van die vakmannen Wim Koning ter Heege en Han Blanke waren bij de prijsuitreiking aanwezig.  Zonder hen en al die andere vrijwilligers zou de “Scheetheuvel” niet zo mooi zijn als vandaag de dag.


Tip: Kom eens langs en probeer de zitbanken uit!