Rood Zwart kijkt terug op meer dan geslaagd jubileumweekend

Rood Zwart bestond op 6 januari 2023 precies 100 jaar. Een mijlpaal die alle jubilea van de afgelopen eeuw overschaduwt.
Daar hoorde uiteraard ook een passend programma bij vol met activiteiten voor jong en oud.
De jubileumcommissie is achter de schermen al anderhalf jaar in touw om van 2023 een geweldig feestjaar te maken voor iedereen die Rood Zwart een warm hart toedraagt. Het komende jaar volgen er nog verschillende activiteiten ter ere van het eeuwfeest. De vaste jaarlijkse evenementen zijn daarnaast voorzien van een overheerlijk jubileumsausje. Voor ALLE leeftijden, met elkaar, voor elkaar.

Het eerste bomvolle weekend is inmiddels achter de rug. De voorbereiding door de jubileum commissie heeft zijn vruchten afgeworpen: het was een GE-WEL-DIG weekend met louter positieve reacties. Op vrijdag werd begonnen met een officiële receptie en aansluitend een grandioze feestavond. Al het nieuws en de foto’s hiervan heeft u vorige week al mogen bewonderen, maar kunt u altijd nog eens nalezen op onze website en socials.

Deldens Got Talent Show
De zaterdag stond in het teken van de jeugd. Er waren volop activiteiten in de luxe ingerichte feesttent en in de kantine. De zaterdag begon met alweer de 15e mini playbackshow in de vorm van Delden’s Got Talent. Fantastisch om te zien hoe betrokken ouders, grootouders, familie en vrienden zijn bij de jeugd van en met onze vereniging. Dit maakte dat de tent goed gevuld was, er een perfecte sfeer hing en het super gezellig was. De middag werd afgetrapt met de Magic Show van meester Lars van Tuijl, een goochelaar met klasse. Zeer gericht op de kinderen die hij vol enthousiasme, spanning en verbazing liet deelnemen aan zijn trucks. Daarna werd het pas echt spannend, de jeugd mocht hun talent laten zien, vakkundig aan elkaar gepraat door Ben Visschedijk en onder begeleiding van licht en geluid van Disco Eighty Eight. Wat kon er nog misgaan? Van de welpen t/m de JO11, er was zichtbaar tijd en aandacht aan gegeven iets moois neer te zetten. Het was dan voor de jury ook niet makkelijk een winnaar te kiezen. Terwijl het feest in de tent gewoon doorging met een spetterend optreden van dansgroep Inmotion uit Delden werd door de jury; kikker (Ramon Jansen) Pippi Langkous (Gerti Extercatte) en de Ninja Turtle (Niek Ottenschot) het JO9-1 team met het vliegerlied als grote winnaar gekozen. Zij mochten de grote wisselbeker meenemen en bij toerbeurt een maandje op hun nachtkastje plaatsen. Gelukkig is meedoen belangrijker dan winnen en was er traditioneel voor ALLE deelnemers een prachtige gouden medaille.

FIFA
Voor alle jeugd uit Delden van plm 13 t/m 16 jaar werd er op de zaterdagavond een FIFA 2023 PlayStation toernooi georganiseerd. Via de vele schermen die in het Noaberhoes waren geplaatst werd er onderling gespeeld. Joep ten Brummelhuis mocht zich de beste FIFA speler noemen en ging er met de hoofdprijs vandoor. Na voldoende te hebben geoefend met het voetbalspel op de computer volgde er voor deze fanatieke spelers zelf een heuse NACHT voetbalwedstrijd op het hoofdveld. Wie wilde kon deze nacht blijven slapen op de zelf ingerichte “camping” in het clubgebouw. Het bleef nog lang onrustig, en ik kan verklappen dat de begeleiders hebben weinig slaap gehad.

Frühshoppen
Het jubileumweekend werd afgesloten met een knallend Frühshop Fest voor alle seniorenteams en de gehele jeugd onder 19. Maar liefst 350 deelnemers hadden vooraf, met de eigen commissies of met het eigen team een lange tafel gereserveerd. De dag begon om 10 uur met een stevig ontbijt, er werd deze ochtend namelijk ook nog gevoetbald. Met ruim 200 spelers werd er een fantastisch toernooi neergezet.

Tegelijkertijd vond de wedstrijd tussen het oud Rood Zwart vrouwen 1 en het huidige SVO Twickel vrouwen 1 plaats. De “oud Rood Zwart vrouwen 1” garde had de eer om als eerste seniorenteam in het nieuwe jubileumtenue te spelen. Het was eigenlijk één grote vrouwenreünie, waarbij de stand van ondergeschikt belang was en iedereen vrede mee kon hebben: 3-3.

In lederhosen en dirndl nam men plaats aan de gereserveerde tafels. Voorzitter Robert Ros en spreekstalmeester Herman Weijenborg sloegen onder luid gejuich traditioneel het 1e biervat aan.

Hotel – Restaurant het Witte Paard verzorgde voor ruim 350 personen een uitstekend en traditioneel Oktoberfest buffet. De stemming was geweldig en het dak ging er helemaal af bij de live optreden van Wilfried Wildschwein en later DJ Otto Wunderbar. Ondertussen draaide disco Eighty Eight volop apres-ski hits. Om 20 uur was het einde feest en kon iedereen zeer moe, maar voldaan huiswaarts.

De kop van het jubileumjaar is er af. Vele activiteiten volgen nog. Check daarvoor www.roodzwart.nl en de social media.
Hier vind u binnenkort ook vele mooie foto’s terug van het jubileumweekend.