Update – Start trainingen

Beste leiders, trainers, ouders en verzorgers,

Het is zover, vanaf vandaag (woensdag 29 april) zal er een start worden gemaakt met de trainingen op De Scheetheuvel. De groep tot en met JO12 jaar, met als eerste de welpen van Rood Zwart, mag dan het spits afbijten en in waarschijnlijk regenachtige omstandigheden het veld weer betreden. Met dit schrijven willen we jullie op de hoogte brengen van de laatste belangrijke zaken rondom het opstarten van de trainingen.

Lees bijgevoegd document voor de verantwoordelijkheden voor ouders, trainers en spelers. (.docx bestand) Daarnaast staat in dit document beschreven welke aandachtspunten er zijn voor aanvang van de trainingen en na afloop.

 • Er zijn op het terrein altijd Corona-coördinatoren aanwezig. Deze zijn te herkennen aan de gekleurde hesjes. De aanwijzingen van de coördinatoren graag opvolgen.
 • De toiletten bij de kleedkamers zijn aan de kant van het welpenveldje geopend. Gelieve alleen bij noodgevallen te gebruiken.
 • Er is een nieuw trainingsschema bijgevoegd, hierop staan alle trainingen voor de rest van het seizoen vermeld. In vergelijking tot het eerdere schema zijn er een aantal wijzigingen. Indien een wijziging tot problemen leidt dan graag even contact opnemen met ondergetekende. (trainingsschema openen, excel-bestand)
 • De trainingen voor de groepen JO13 tot en met JO19 starten vanaf woensdag 6 Mei. Op 4 Mei is er training tot 19:15 uur.
 • Een extra aandachtpunt voor de groepen JO13 en JO19 vanuit de KNVB: Kinderen die normaal meespelen bij de O13 en nu al 13 jaar zijn mogen helaas niet meedoen met de trainingen van deze leeftijdscategorie. Wel mogen zij aansluiten bij de trainingen voor de leeftijdsgroep 13 t/m 18 jaar (O14 t/m O19). Ditzelfde geldt voor spelers van 19 jaar die uitkomen in deze leeftijdscategorie. Zij kunnen alleen de thuistrainingen volgen die de KNVB o.a. aanbiedt via www.knvb.nl/voetbalfit.
  Rood Zwart heeft er voor gekozen de JO13 teams intact te laten. Voor de teams JO13-1 en JO13-2 betekent dit dat zij als geheel team onder het 1,5 meter protocol komen te vallen. Voor de JO19 groep mogen kinderen die al 19 zijn helaas niet meetrainen, de rest van de JO19 mag wel gewoon trainen. Uiteraard snappen we heel goed dat dit besluit vervelend is omdat de JO19 teams hierdoor niet meer compleet zijn, maar we moeten ons houden aan de leeftijdsgrenzen die door het RIVM zijn vastgesteld.
 • Indien trainers van de JO13 – JO19 groep informatie willen over trainingsvormen met betrekking tot de ‘1,5 meter’ regel, dan graag even afstemmen in de trainersapp die dit seizoen al actief is. Hierop zijn al verschillende trainingsvormen gedeeld. Daarnaast is men vanuit de VTON-groep bezig trainingen te verzamelen die via de VTON-app kunnen worden bekeken. Eind deze week zal hiervoor nog extra informatie worden gedeeld.

Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn dan kunt u zich wenden tot één van de corona-coördinatoren:

 • Hans van Ooijen: hansooij@kpnmail.nl / 06-46376203
 • Arjan Dijkmans: arjandijkmans@outlook.com / 06-28162820
 • Peter Volmer: p.volmer@outlook.com / 06-20592238

We wensen de kinderen en trainers veel plezier bij de trainingen!

Met een sportieve groet namens het bestuur,
Hans van Ooijen.
Voorzitter technische commissie.