Technisch Beleidsplan Rood Zwart Jeugd (onderbouw JO-7 t/m JO-12) geaccordeerd

kaders en duidelijkheid voor de toekomst ā€“ ā€˜Ieder kind gelijke kansen!ā€™

Technisch Beleidsplan
De afgelopen seizoenen is er bij Rood Zwart niet alleen geĆÆnvesteerd in huisvesting, accommodatie en velden, maar is ook vol ingezet op het ontwikkelen van een voetbaltechnische visie.

Algemene doelstelling voor kinderen in de onderbouw is het aanbieden van een voetbaltechnische opleiding voor alle kinderen waarbij PLEZIER op nummer 1 staat. Trainingen en wedstrijden worden met pedagogisch verantwoorde methoden georganiseerd en begeleid. Het technisch kader (trainers en begeleiders) zijn geĆÆnformeerd en/of opgeleid op zowel technisch als pedagogisch gebied met als basis: ā€œ IEDER KIND GELIJKE KANSENā€.

Om dit doel te bereiken is het technisch beleidsplan geschreven om er zeker van te zijn dat de leerlijn zoals nu is ingezet geborgd is in de organisatie. Deze is gepresenteerd aan het bestuur. Zij heeft dit beleidsplan geaccordeerd en daarmee ook het belang onderkend dat iedereen hetzelfde aanbod moet krijgen van trainingen, wedstrijden, materiaal en pedagogische ondersteuning. We zijn er bij Rood Zwart van overtuigd dat deze methodiek op lange termijn zijn vruchten zal afwerpen.

Voor eenieder die geĆÆnteresseerd is in het gehele beleidsplan klik hier >>>

Opleiden
Naast het beleidsplan investeert Rood Zwart ook in de kwaliteit van de trainers. Afgelopen maand zijn er weer 7 Jeugdtrainers begonnen met de KNVB pupillentrainerscursus. Uiteindelijk bepaalt de kwaliteit van de trainers ook de kwaliteit van de spelers. Tevens biedt Rood Zwart aan meer ervaren trainers ook de juniorentrainerscursus en de UEFA-C opleiding aan.

VTON
Bij Rood Zwart wordt VTON gebruikt als hulpmiddel om alle facetten van het voetbal de aandacht te geven die het verdient.
VTON biedt een uitdagende leeromgeving voor alle spelers op alle niveaus en leeftijdsgroepen.
Neem vooral eens een kijkje op de facebookpagina van VTON >>>

Dat VTON blij is met Rood Zwart en andersom blijkt wel uit deze post op de VTON facebook pagina:

Breed opleiden, wij verkondigen het overal. Dat is ook de basis van het VTON bestaan, ieder kind heeft recht op een leuke, leerzame en uitdagende voetbaltraining, ongeacht leeftijd en/of niveau. Wij willen alle spelers betere voetballers maken.

In deze periode bezoeken wij vrijwel dagelijks VTON-clubs om jeugdtrainers te ondersteunen. Samen met het technisch kader van de club bepalen we een datum en bespreken we de inhoud. De bijeenkomsten zelf zijn erg leuk en leerzaam, ook voor ons.

V.V. Rood Zwart in Delden is een VTON-club sinds seizoen 2017-2018 en werken met de VTON leerlijn. Na een zeer geslaagde avond spraken wij nog even met jeugdcoƶrdinator onderbouw RenƩ van Norel. Zijn uitleg over de behaalde resultaten willen we graag delen. Dit is de reden waarom wij doen wat we doen bij VTON.

Tot slot
De volledige technische commissie van Rood Zwart zal de komende jaren blijven werken aan de ontwikkeling van voetbal binnen alle niveaus en leeftijdsgroepen van de jeugdopleiding. Dit doen we met heel veel vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.
Mocht je interesse hebben om je aan te sluiten als trainer, leider of een coƶrdinerende rol bij de technische commissie dan kan je hiervoor contact opnemen met onze secretaris Brenda ter Braak. Graag gaan we dan met jou het gesprek aan.

Op naar een mooie toekomst met plezier en ontwikkeling voor iedereen!

Namens de volledige technische commissie van Rood Zwart,

Hans van Ooijen
Voorzitter