SVO Twickel tenues krijgen 2e leven in Zuid Afrika

Om de 3 jaar stelt onze kleding sponsor voor de jeugd 123inkt nieuwe teamtenues, trainingspakken en tassen beschikbaar voor alle vv Rood Zwart en SVO Twickel jeugdteams.  Voor de oude kleding wordt het inmiddels traditie dat we die versturen naar Afrika.

In oktober 2023 is het grootste deel naar naar Siërra Leone verstuurd.  Omdat er later nog kleding van de SVO Twickel is ingeleverd zochten we daar ook nog een bestemming voor.  Die is snel gevonden. We kregen een tip van Marco de Ruiter, werkzaam bij  Bredel / Watson Marlow, producent van industriële slangenpomp pompsystemen aan de sluisstraat in Delden. Zij hebben een verkoopkantoor in Zuid Afrika, die de plaatselijke voetbaljeugd ondersteund in de kansarme gebieden rondom Johannesburg. Het tekort aan sportkleding wordt nu aangevuld door deze schenking. Een prachtig initiatief.

De shirts zijn door Rood Zwart overgedragen aan directeur Johan van den Heuvel van Bredel en worden binnenkort verscheept. Wij zijn erg blij dat de kleding en tassen een 2e leven krijgen. Hier gaat men in Afrika nog veel plezier aan beleven. Weer een mooi voorbeeld van de sociaal maatschappelijke betrokkenheid van zowel Bredel als vv Rood Zwart.
We zien de foto’s en/of filmpjes uit Johannesburg graag tegemoet!