Sponsor in the spotlight: Oude Wesselink Rietdekkers

In deze rubriek gaan we in gesprek met onze Ster-Sponsors. Dit keer is de beurt aan Arjan Oude Wesselink van Oude Wesselink Rietdekkers.


Arjan Oude Wesselink is de oprichter en eigenaar van Oude Wesselink Rietdekkers, een bedrijf waar ambacht, vakmanschap en kwaliteit centraal staan. Ze specialiseren zich in zowel de aanleg van nieuwe rieten kappen als het onderhoud van bestaande rieten daken. Dit vakmanschap resulteert in prachtig gedekte rieten daken met een authentieke uitstraling. Een mooi voorbeeld hiervan is de Twickel schaapskooi nabij Kasteel Twickel. Dit project onderstreept de expertise van het bedrijf en de liefde voor het vak, zoals te zien op de foto met Arjan en zijn zoon Gijs Oude Wesselink bij de schaapskooi.

Oude Wesselink Rietdekkers is gevestigd in Delden, Overijssel, en opereert voornamelijk in deze regio. Met jarenlange ervaring en diepgaande kennis leveren zij vakwerk op maat. Het team bestaat uit echte specialisten met een passie voor riet en oog voor detail, of het nu gaat om een nieuw dak of vakkundig onderhoud. Het bedrijf is aangesloten bij de Vakfederatie Rietdekkers en draagt zo bij aan de kwaliteitsbewaking binnen de branche. Daarnaast is Oude Wesselink Rietdekkers al vijf jaar ster-sponsor van Rood Zwart, waarmee ze hun betrokkenheid bij de lokale gemeenschap laten zien.

Hoe ben je ooit in contact gekomen met Rood Zwart. Heb je er zelf ook gevoetbald? Voetballen er werknemers van Oude Wesselink Rietdekkers?
Arjan Oude Wesselink werd geboren in 1970 en begon op zesjarige leeftijd met voetballen bij de welpen van Rood Zwart in FC Amsterdam. Hij doorliep alle jeugdelftallen van de E t/m A. Vanwege zijn kleine postuur kwam hij pas in een selectieteam in zijn 1e  jaar in A1. Bij de senioren speelde hij één seizoen in het 5e elftal. Op 17-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste van Rood Zwart—een moment dat hem nog altijd helder voor de geest staat. Tijdens die eerste wedstrijd kwam hij in een duel met een tegenstander die een beenbreuk opliep. Arjan bezocht hem later in het ziekenhuis, samen met Herman Weijenborg.

Binnen het veld was Arjan een veelzijdige speler, inzetbaar op meerdere posities. Zijn trainer zette hem vaak in de mandekking op de sterkste speler van de tegenstander. De hoofdtrainers destijds waren o.a. Hans Leushuis, Cees Smit en Gerard Bos. Hoewel er in zijn bedrijf geen werknemers zijn die bij Rood Zwart voetballen, spelen er wel twee medewerkers bij Den Ham in de zaterdag 2e klasse. Ook zoon Gijs, 1e jaars 019-1 speler bij RZ, helpt Arjan in de uren buiten zijn school.

Wat heeft je gemotiveerd om sponsor te worden bij Rood Zwart, en welke rol spelen je persoonlijke netwerken en welwillendheid voor de club in deze beslissing?
Dat Rood Zwart een echte familieclub is. In Delden was het lange tijd traditie dat veel families op zondag naar het voetbal gingen. Bij Rood Zwart voel je je meteen welkom en thuis. Vincent Kenkhuis van de sponsorcommissie benaderde mij destijds met de vraag of ik sponsor wilde worden. Eerst werd ik normale sponsor, daarna balsponsor, en uiteindelijkster-sponsor.Rietdekken is een kleine wereld, waarin naamsbekendheid essentieel is. Ons bedrijf is een begrip in Delden, en ons werkgebied bestrijkt ongeveer 20 kilometer rondom Delden. Mijn keuze om sponsor te worden, kwam mede door de gunfactor, Rood Zwart is een club die ik graag steun.

Wat is de meerwaarde voor jouw bedrijf om te sponsoren bij Rood Zwart?
Het vergroten van mijn naamsbekendheid en de gunfactor richting de club spelen een rol, maar levert niet direct extra werk op. Bovenal sponsor ik Rood Zwart uit betrokkenheid—Ik draag de club een warm hart toe. Mijn belangrijkste motivatie is dan ook om de club te steunen. Werk heb ik meer dan genoeg, dus het is voor mij niet noodzakelijk om extra business uit de sponsordeal te halen. Het gaat vooral om het ondersteunen van de club en de gemeenschap.

Ben je vrijwilliger bij Rood Zwart, en is jouw dagelijks werk van toegevoegde waarde in het vervullen van deze vrijwilligersfunctie?
Ik ben al jaren actief als vrijwilliger voor Rood Zwart. In 1987 begon ik als trainer coach van A2. Dat heb ik 2 jaar gedaan. Vanaf 2009 tot 2019 heb ik veel jeugdteams op zaterdag getraind en gecoacht. Vanaf 2019 ben ik assistent trainer van Rood Zwart 1 op zondag. Daarbij heb ik ook op zaterdag nog 1 jaar JO17-1 gecoacht en 2 jaar MO17-1, het team waar dochter Anne in speelde. Mijn dagelijkse werk heeft op zichzelf geen directe invloed op mijn rol als vrijwilliger. Toch neem ik de manier waarop ik mijn personeel aanstuur mee in mijn coaching en het leiding geven aan een team. Het draait om het overdragen van goede karaktereigenschappen, zowel op de werkvloer als op het veld.

Wat vind je van het multifunctionele gebruik van het Noaberhoes en heb je nog suggesties voor activiteiten die er ook ondergebracht kunnen worden?
Het multifunctionele gebruik van het Noaberhoes is essentieel om de kosten te drukken. Tegelijkertijd is het geweldig om te zien hoeveel verenigingen op sociaal maatschappelijk gebied gebruik maken van onze faciliteiten. Ook de gemeente erkent inmiddels het belang van het multifunctionele karakter van het Noaberhoes—ze kunnen er simpelweg niet meer omheen. Waar verenigingen vroeger hun eigen gebouwen hadden, zijn die faciliteiten nu grotendeels verdwenen. Hierdoor zoeken ze een nieuw onderkomen, en het Noaberhoes biedt daarvoor de perfecte oplossing. Voor de gemeente is dit ook voordeliger, omdat het financieel efficiënter is dan het onderhouden van meerdere locaties, zoals vroeger het geval was. Momenteel maken verschillende clubs en verenigingen gebruik van het Noaberhoes, waaronder de Deldens Schutters Vereniging (waar Arjan zelf ook lid van is), de dansclub, KBO, de kookclub, kaartclubs, biljartgroepen, jeu de boules en bezoekers van de bingoavonden. En het wordt alleen maar beter!