Run op kaarten voor ‘Wedstrijd van de Eeuw’ bij Rood Zwart

Het belooft volle bak te worden, op zaterdag 8 juli op sportpark De Scheetheuvel in Delden. Ze vliegen de deur uit, de kaarten voor de ‘Wedstrijd van de Eeuw’: het 100-jarige Rood Zwart tegen het grote FC Twente.

De voorverkoop gaat ‘boven verwachting’, zegt Gerard Baake van de jubileumcommissie. ”Het loopt storm.” Met nog een kleine twee weken te gaan staat de teller al op ruim duizend verkochte kaarten. ”We zijn nu al supertevreden.” Terwijl de piek in de kaartverkoop naar verwachting nog moet komen.

Het zijn niet alleen Deldenaren die zich tot nu toe hebben verzekerd van een ticket voor de jubileumwedstrijd. Volgens Baake is er belangstelling vanuit de hele regio. Diverse supportersverenigingen van FC Twente uit omringende plaatsen hebben al kaarten besteld voor 8 juli. Het is de eerste oefenwedstrijd van de Enschedese club in de voorbereiding op het komende seizoen. ”De mensen zijn nieuwsgierig naar het ‘nieuwe’ FC Twente.”

De wedstrijd tegen Rood Zwart wordt het debuut van Joseph Oosting, de nieuwe trainer, voor het Twentse publiek. Welke spelers hij mee zal nemen, is nog even afwachten. De transfercarrousel draait nog volop. Wie blijft, wie gaat, wie komt? Jan Streuer en Arnold Bruggink, de oude en de nieuwe technisch directeur, zijn samen nog druk bezig met het leggen van de puzzel. In elk geval zullen de reeds gecontracteerde nieuwelingen Youri Regeer (overgekomen van Ajax) en Younes Taha (van PEC Zwolle) hun opwachting maken in Delden.

Rood Zwart bestaat dit jaar op de kop af 100 jaar. Dat wordt een heel jaar lang gevierd met een groot aantal jubileumactiviteiten. De wedstrijd tegen FC Twente is de spreekwoordelijke kers op de taart, een absoluut hoogtepunt van het programma. Baake: ”Het leeft enorm binnen de vereniging. Iedereen is laaiend enthousiast.”  De organisatie is een hele klus. De jubileumcommissie kan dan ook nog wel wat ‘handjes’ gebruiken. ”We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor de zaterdag.”

De jubileumwedstrijd zal worden geleid door Rob Dieperink uit Borculo, een scheidsrechter met ruime ervaring in het betaalde voetbal. Hij fluit sinds 2017 in de eredivisie. Daarnaast is hij actief als VAR bij internationale wedstrijden, in Europa en daarbuiten.

INFO: Kaarten voor de wedstrijd Rood Zwart – FC Twente op zaterdag 8 juli zijn verkrijgbaar bij   Eetcafé De Burgemeester en Albert Heijn Bekman in Delden, bij de receptie van de Grolsch Veste in Enschede of online via https://kaartverkoop.fctwente.nl/dashboard.
Entree: € 12,50; t/m 16 jaar € 7,50. De aftrap is om 16.00 uur.

Ze zijn niet te missen: ter aankondiging van de ‘Wedstrijd van de Eeuw’ zijn afgelopen zaterdag grote banners geplaatst bij de ingang van sportpark De Scheetheuvel en bij de rotonde Langestraat-Europastraat.