Rood Zwart verliest nipt van Fleringen

Rood Zwart heeft op vrijdagavond nagelaten om drie belangrijke punten te pakken in het duel met Fleringen. De mannen van trainer Remco Dokter verloren op het eigen sportpark met 2-3 en blijven daardoor dertiende en voorlaatste op de ranglijst. Het duel stond eigenlijk voor de zondagmiddag gepland, maar is op verzoek van Fleringen in verband met Carnaval naar voren gehaald.

Rood Zwart kwam in de eerste helft prima voor de dag. De thuisploeg deed zeker niet onder voor de bezoekers en had de beste kansen. Na een half uur spelen leverde een van deze mogelijkheden ook een treffer op van Tom Hudepohl: 1-0. Dit leek ook de ruststand te worden maar vlak voor de pauze sloeg Fleringen uit het niets toe: 1-1.

Na de pauze ging het team van Remco Dokter weer op zoek naar de voorsprong. Die kwam er in de 57e minuut. Tim van het Bolscher nam een afgevallen bal ineens op de voet en zag het leer over de doelman in de goal belanden: 2-1. Rood Zwart leek hiermee op weg naar een goed resultaat, maar tien minuten voor het einde ging het mis en kwam Fleringen opnieuw langszij.

Twee keer over leek de thuisploeg opnieuw op voorsprong te komen, maar twee keer werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel. In de 85e minuut kreeg Rood Zwart de deksel op de neus. De bezoekers wisten wel de derde treffer te maken en gaven de voorsprong vervolgens niet meer uit handen. Eindstand: 2-3.