Rood Zwart pakt zeer belangrijke punten tegen EMOS

Rood Zwart heeft zichzelf op zondagmiddag een goede dienst bewezen. De mannen van oefenmeester Remco Dokter wonnen op sportpark Scheetheuvel met 2-1 van EMOS en stijgen daardoor drie plekken op de ranglijst. Rood Zwart staat nu tiende met 16 punten uit 15 duels.

De wind had op zondagmiddag veel invloed op de wedstrijd aan de Langestraat. De thuisploeg moest de eerste helft tegen de wind inspelen maar wist desondanks de beste kansen te creëren. Na 8 minuten spelen scoorde Rood Zwart ook op zeer fraaie wijze. Tom Hudepohl nam de bal op het middenveld aan, passeerde twee tegenstanders en schoot de bal vervolgens van afstand over de doelman van EMOS: 1-0.

Heel lang konden de Deldanaren niet van de voorsprong genieten. Tien minuten later maakte EMOS optimaal gebruik van de weersomstandigheden. Een lange bal viel, gedragen door de wind, achter de Rood Zwart defensie. Een speler van de bezoekers pikte hem op en bezorgde de bal bij een vrijstaande speler bij de tweede paal: 1-1. Nog voor de pauze wisten de gastheren de marge weer te herstellen. Dit keer was Bjorn Efftink de aangever en zorgde Jelte Linderman met een knappe volley voor de 2-1.

Vlak daarna werd het ook bijna 3-1 maar de doelman van EMOS en de paal wisten dit te voorkomen. Jelte Linderman kon vrij doorlopen maar zag zijn inzet via de doelman op de paal belanden. Robert Kenkhuis dacht in de rebound alsnog te scoren, maar zijn inzet eindigde op de andere doelpaal. Ruststand: 2-1.

Na de pauze probeerde EMOS met lange ballen de gelijkmaker te forceren. Veel leverde dit echter niet op. Rood Zwart was met de wind in de rug in de omschakeling zelfs gevaarlijker. Een uitblinkende Stef Linderman zorgde er in het doel tevens voor dat veel gevaarlijke momenten onschadelijk werden gemaakt. In de 78e minuut moest EMOS verder met 10 man toen een doorgebroken Raymond Kenkhuis hardhandig tegen het gras werd gewerkt. Hierna deed de thuisploeg de deur op slot en sleepte de drie punten over de streep.