Rood Zwart pakt eerste zege van het seizoen

Rood Zwart heeft op zondag de eerst zege van het seizoen geboekt. Uit bij Sportlust Vroomshoop werd het 0-2 voor de Deldenaren. Door afwezigheid van hoofdtrainer Remco Dokter, zaten Arjan Oude Wesselink en Tom Bloeming op de bank.

Rood Zwart begon prima aan de wedstrijd en had weinig te duchten van de thuisploeg. Ondanks legio kansen lukte het de bezoekers echter maar niet de openingstreffer de scoren. Hierdoor stond er halverwege nog een 0-0 stand op het scorebord.

Na de pauze ging Rood Zwart verder met het creëren van kansen, maar leek een treffer leek wederom uit te blijven. Een prima voorzet van Tom Hudepohl werd rakelings naast gekopt door Raymond Kenkhuis. Even later was het wel raak uit een bijna identieke situatie. Na een uur spelen wist Kenkhuis de voorzet van Hudepohl wel tegen de touwen te werken.

Rood Zwart hield hierna de controle en had weinig moeite de 0-1 te verdedigen. Bjorn Efftink bekroonde in de 78e minuut een prima invalbeurt met een treffer. Hij liet de verdedigers van Vroomshoop het achterste van zijn hielen zien en rondde knap af. De 0-2 bleek ook de eindstand.