Rood Zwart niet opgewassen tegen profs van Excelsior

Rood Zwart heeft op dinsdagavond een oefenduel gespeeld tegen Eerste Divisieclub Excelsior Rotterdam. Onder tropische omstandigheden op sportpark Scheetheuvel bleken de Deldenaren niet opgewassen tegen de profs uit Kralingen. Het duel eindigde in 1-14.

Excelsior kreeg vanaf de start veel kansen en in de 11e minuut was het raak door een kopbal van Mendes Moreira. De bezoekers liepen snel uit naar 0-3. Net voor het half uur deed Rood Zwart echter iets terug. Frank Lovink kopte een voorzet knap binnen: 1-3. Hierna liep de ploeg uit Rotterdam echter snel uit. Halverwege stond er een 1-8 stand op het scorebord.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde en ging Excelsior rustig door met scoren. Vlak voor tijd maakte Julian Baas de laatste treffer en bepaalde de eindstand op 1-14.