Rood Zwart moet meerdere erkennen in Almelo

Rood Zwart heeft op zondag geen punten overgehouden aan het thuisduel met Almelo. Op het eigen sportpark Scheetheuvel werd het 0-2 voor de bezoekers. Halverwege stond er een 0-1 stand op het scorebord. Door de nederlaag blijft Rood Zwart staan in de gevarenzone in de Vierde Klasse A. De ploeg van Remco Dokter staat op plek 11 met 5 punten uit 5 duels.

Rood Zwart begon prima aan het duel en was in de openingsfase zeker niet minder dan de bezoekers. Ook in het vervolg van de eerste helft speelde de thuisploeg heel behoorlijk, zonder veel grote kansen te creëren. Ook Almelo liet zich echter gelden en was af en toe zeer gevaarlijk. Het waren ook de bezoekers die als eerste het net (39e minuut) wisten te vinden. Ruststand: 0-1.

Na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde. Rood Zwart stond goed en wist een aantal prima mogelijkheden te creëren. Almelo bleef echter de gevaarlijkste ploeg. Een onoplettendheid in de Rood Zwart verdediging leidde uiteindelijk tot de 0-2. Daarmee was het duel gespeeld. Eindstand: 0-2.