Rood Zwart loopt de polonaise: eerste prijs carnavalsoptocht

Voetbalvereniging Rood Zwart bestaat 100 jaar. Alle reden, vond de jubileumcommissie, om mee te doen aan de Kindercarnavalsoptocht, die afgelopen zaterdag weer door Delden trok. Het werd een daverend succes. Met de eerste prijs als ultieme beloning.

Winter Wonderland. Dat was dit jaar het thema van de carnavalsoptocht. De groep van Rood Zwart haakte daarop in met het motto ‘Welkom op de Noordpool’. Alle onderdelen achter elkaar vormden als het ware een stoet binnen de stoet. Voorop reed de bekende jubileumauto, daarachter dj Mirco Oude Nijhuis op een aparte wagen, gevolgd door de massale loopgroep, en tenslotte de praalwagen met een grote sneeuwpop.

In totaal liepen ruim 150 Rood Zwarters mee. ”De grootste loopgroep ooit”, aldus Gerard Baake van de jubileumcommissie. De jeugdleden waren allemaal prachtig verkleed: als pinguïns. Op een spandoek stond een toepasselijk gedicht:

Rood Zwart gaat dit jaar in het wit
Met z’n 100 jaar nog steeds een grote hit
Daarom het logo in het glimmend goud
Wel op leeftijd maar nog steeds niet oud
Met onze nieuwe kampioenen in de dop
gaan de pinguïns in polonaise voorop

Alle leeftijdsgroepen van de jeugdafdeling waren vertegenwoordigd, van de welpjes tot en met de O19. Reuzeballonnen in de kleuren rood en zwart maakten het plaatje compleet. De stemming zat er vanaf het begin goed in. Springend, zingend, hossend en dansend ging het door het centrum van Delden, opgezweept door de muziek van dj Mirco. En gelukkig bleef het gedurende de hele optocht droog.

De finish was bij café De Burgemeester, waar ook de afterparty werd gehouden. Het feest kon helemáál niet meer stuk toen de jury bekend maakte dat Rood Zwart de eerste prijs had gewonnen. Met dank aan de wagenbouwers en de creatieve dames die alle kleding hebben gemaakt en de kinderen hebben geschminkt.