Rood Zwart bezorgt koploper KOSC eerste verliespunten

Rood Zwart heeft op zondagmiddag een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen koploper KOSC. Het duel in Ootmarsum eindigde in 1-1. Ondanks het eerste puntverlies van KOSC, pakt de ploeg wel de eerste periode. Rood Zwart blijft staan op plek 11, maar kan nog stijgen naar plek 8 omdat de Deldenaren een duel minder hebben gespeeld.

Het duel in Ootmarsum ging in de eerste helft gelijk op. Rood Zwart probeerde via snelle uitvallen gevaarlijk te worden en de koploper liet zich vooral met hoge ballen en corners gelden. Ondanks kansen aan beide zijden vielen er in de eerste 45 minuten geen treffers.

Vlak na de pauze (51e) minuut) was het wel raak. En het waren de bezoekers die verrassenderwijze op voorsprong kwamen. Een hoge voorzet uit een standaardsituatie viel goed voor Mitchel Baake die geen moment twijfelde en de bal binnentikte: 0-1. KOSC leek even aangeslagen maar ging hierna op zoek naar de gelijkmaker. Opnieuw werden ze vooral met hoge ballen gevaarlijk. De bezoekers bleven loeren op de counter.

De ploeg van trainer Remco Dokter wist de voorsprong lang vast te houden, maar in de 77e minuut viel toch de 1-1. Een hoge bal viel bij de tweede paal en kon zo achter de Deldense doelman worden gewerkt. Het duel leek daarmee op 1-1 te eindigen, maar beide ploeg kregen in de slotminuut nog een enorme kans. Eerst miste KOSC een enorme mogelijkheid en in de counter was het Rood Zwart dat heel dicht bij de winst was. Ook de bezoekers wisten echter geen raad met de kans waardoor de punten werden gedeeld.