Prima derby sfeer op de Lage Mors

Zaterdag 11 november om 08:45 uur stond dé derby van Delden op het programma. De JO9-1 van SV Delden speelden thuis tegen de jongens van V.V. Rood Zwart JO9-2. In de afgelopen week waren er al de nodige gesprekken over gevoerd op en rond de scholen. Er werd door alle kinderen goed naar toegeleefd. Na het 1e fluitsignaal was het sv Delden wat goed uit de startblokken kwam, ze stonden vrij vlot met 3-0 voor. Hierna werd het een spannende gelijk opgaande wedstrijd. Rood Zwart deed wat terug en na één helft spelen stond het 4-1 voor sv Delden. 

In het 2e bedrijf kwam Rood Zwart wat beter in zijn spel en wist elke keer de vrije man te vinden waardoor ze knap terug kwamen. Uiteindelijk is de stand 7-6 geworden in het voordeel van sv Delden. Op het gehele veld waren blije gezichten door of de winst, of het goede terugkomen en trots zijn op het goede spel. Zelfs de juf van de leerlingen van IKC Erve Hooyerinck groep 5 was aanwezig om beide kanten aan te moedigen. Dit werd zeer gewaardeerd door de kinderen uit haar klas. Na een gezellige afsluiting in de kantine van sv Delden ging iedereen huiswaarts om te genieten van de rest van het weekend!

Beide teams hopen elkaar in de 3e fase van de KNVB weer tegen te komen. De trainers hebben genoten van het spel en de onderlinge strijd die er op het voetbalveld was. Daarbuiten was het zeer gemoedelijk.