PeuterProfs; een feestje voor alle kinderen!

Zoals bij elk kinderfeestje, was de spanning bij de eerste les PeuterProfs ook aanwezig. Afgelopen woensdag meldden 3-, 4- en 5-jarige jongens en meisjes zich samen met hun ouders bij de PeuterProfs van vv Rood – Zwart in Sporthal Raesfelt. Gezichtjes vol spanning en enthousiasme! Voorzichtig de zaal betreden, een bal pakken om mee te spelen. De één sneller dan de ander, ieder op eigen tempo.
Peuters en kleuters maken voor het eerst op een gestructureerde manier kennis met een bal, eventueel samen met één van hun ouders, waarbij de nadruk uiteraard op spel en plezier ligt. Rood Zwart voorzitter Robert Ros: “De allerkleinsten vragen speciale aandacht; zij zitten volop in hun ontwikkeling. Een nieuw concept om de kinderen spelenderwijs kennis met de bal te laten maken. Naast het voetbal te  ontdekken, bieden we meer dan dat. Op een speelse manier leren de kinderen onder andere kleuren benoemen, tellen en symbolen herkennen. De focus ligt niet zozeer op het scoren met een bal in een doel, maar ook op behendigheid en balans met behulp van hoepels, pitzakken en een circusdoek. Uiteraard in vrolijke kleuren, want naast het bevorderen van de motoriek, staat het hebben van plezier voorop!

Ruim 35 PeuterProfs kwamen afgelopen woensdag voor een eerste kennismaking. Rode gezichtjes van de (in)spanning werden beloond met ranja en een koekje in de pauze. Na afloop ontving iedereen een heus PeuterProf diploma van trainer Ties en zijn team en de enige echte Rood-Zwart – FC Twente sjaal tegen de kou en het gure weer buiten.
Wil jij een volgende keer (weer) mee doen? Zaterdag 27 januari van 15.00 uur tot 16.00 uur hebben we weer een PeuterProf inloop in Sporthal Raesfelt. Voel je welkom! Aansluitend zal de welpentraining plaatsvinden (t/m 7 jaar). Kinderen die meer willen dan spelenderwijs kennismaken met de bal kunnen dan meedoen met het welpenvoetbal van vv Rood – Zwart. Zo kan iedereen op eigen tempo en op eigen wijze aansluiten.

We organiseren de PeuterProfs inloop in Sporthal Raesfelt op zaterdag 27 januari van 15:00 uur tot 16:00 uur en op zaterdag 17 februari van 16:00 uur tot 17:00 uur. Vanaf maart gaan we weer naar buiten, data en info volgen!

Volg je hart; Kom voetballen bij Rood Zwart!

Meer info? Bel Marnieke; 06-49391305

Voor alle foto’s klick hier >>>