Oproep voor vrijwilligers: nieuw wekelijks eetfestijn in het Noaberhoes in Delden

Rood Zwart en Franje slaan de handen in een om een nieuwe activiteit op te zetten. Een wekelijks eetfestijn in het Noaberhoes! Daarvoor zijn we op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers.

Wat is de bedoeling?

Wij zijn van plan om elke week op één avond een maaltijd te serveren aan mensen die daar behoefte aan hebben. In principe is dit bedoeld voor inwoners van Delden en omgeving.

Naar verwachting bestaat er flinke belangstelling voor een laagdrempelig en niet te dure wekelijkse maaltijd voor mensen die anders maar alleen met een bordje voor de televisie zitten.

Waar gaat dat plaatsvinden?

In de prachtige en gezellige kantine van Rood Zwart waar ons ook een professionele keuken ter beschikking staat. Een kok is inmiddels gevonden om de wekelijkse maaltijden te bereiden.

Wanneer?

Iedere week op maandag. We starten in principe op 4 oktober.

Wat bieden wij aan?

Na binnenkomst van de gasten serveren we een kopje koffie of thee. Het maal bestaat uit een voor- en hoofdgerecht en natuurlijk een toetje ter afsluiting.

Tijden:

Inloop om 17.00 uur. Het eten wordt geserveerd om 17.30 uur. Einde maaltijd is om ca. 19.00 uur.

Wat hebben we jou te bieden en wat verwachten we van jou als vrijwilliger?

Vanaf een uur of vijf dekken we samen even de tafels zodat het er feestelijk uitziet: jij brengt koffie en thee rond  en serveert de deelnemers hun gerechten.

Natuurlijk eet je zelf ook mee, dus die avond hoef je voor jezelf niet te koken, dat is al weer mooi meegenomen.

Na afloop help je met afruimen en maken we gezamenlijk de tafels weer even schoon. Afwas gaat in de machine, daar heb je gelukkig geen omkijken naar.

Uiterlijk 19.30 uur ben je weer klaar, dus dan heb je nog een hele avond voor je.

Informatie bijeenkomst vrijwilligers:

Op maandagmiddag 13 september komen we om 16.00 uur voor een uurtje bij elkaar in de kantine van Rood Zwart. Daar gaan de voorzitters (Linda van Franje en Robert van Rood Zwart) nog in op details en is er ruim gelegenheid om vragen te stellen. Daarna kun je besluiten of het jou wat lijkt. Bij voldoende aanmelding van vrijwilligers – en daar rekenen we vast op – gaan we zelfs bij toerbeurt “werken”.  Wij denken dat we (naast de kok) aan ongeveer vier vrijwilligers per avond voldoende hebben, dus een dikke kans dat je niet eens elke week aan de bak moet.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd om hier als vrijwilliger aan mee te werken?
Meld je dan aan bij Han Blanke ( 06 511 588 66, of Robert Ros ( 06 113 26 350.
Via de mail mag ook: info@roodzwart.nl

Dan zien we je heel graag op maandagmiddag 13 september om 16.00 uur in het Noaberhoes.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Rood Zwart, mede namens het bestuur van Franje.