Opening kunstgrasveld Noaberplein Р23 maart

In het kader van het 100-jarig jubileum heeft V.V. Rood Zwart afgelopen januari een “gebruikerscheque” van een trapveldje geschonken aan de Deldense gemeenschap.¬†Aanstaande zaterdag zal om 9:30 uur¬†dit nieuwe kunstgrasveld op het Noaberplein feestelijk worden geopend. In de aanwezigheid van diverse vertegenwoordigers van lokale organisaties zal de opening worden verricht door de Stadsraad uit Delden. Na de offici√ęle opening zijn alle peuters en kleuters uit Delden van harte uitgenodigd om mee te komen doen aan een potje voetbal met de PeuterProfs.¬†

Het veldje, gefinancierd met bijdragen van o.a. Rabobank, Twentse Noabers Fonds, MAEX en Provincie Overijssel, is een eerste stap in de herinrichting van het voorplein bij het Noaberhoes. Na deze¬† eerste stap zal er verder gewerkt worden aan het plaatsen van ¬†beweegtoestellen, een opwaardering¬† van de jeu-de-boules banen, een gezellig terrasje en nog meer groen. Dit om bewegen en ontmoeten in een groene omgeving voor de Deldense gemeenschap verder te stimuleren. Het plein zal de naam “Noaberplein” krijgen, als symbool voor de samenwerking en verbondenheid binnen onze gemeenschap.

Na de opening vindt er ook wederom een vrije inloop van de PeuterProfs plaats. Jongens en meisjes in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar zijn van harte welkom om samen met trainer Ties plezier te hebben met een bal. De PeuterProfs is een nieuw concept van V.V. Rood Zwart gestart in januari dit jaar. De allerkleinsten vragen speciale aandacht: zij zitten immers volop in hun ontwikkeling. Naast het voetbal ontdekken, leren ze op een speelse manier onder andere kleuren te benoemen, tellen en symbolen herkennen. De focus ligt niet zozeer op het scoren met een bal in een doel, maar ook op behendigheid en balans met behulp van hoepels, pitzakken en een circusdoek.