Onvergetelijk weekend am Bodensee JO17-1

Afgelopen Pinksterweekend heeft Rood Zwart JO17-1 een onvergetelijk mooi weekend gehad aan de Bodensee in Bregenz (Oostenrijk). Daar nam men deel aan de Bodensee Pokal, een internationaal toernooi georganiseerd door de Euro-sportring!

Het doel was tweeledig. Met een ontzettende leuke en hechte groep ging men natuurlijk in eerste instantie op jacht naar de felbegeerde Bodensee Pokal in de O.17 categorie, maar natuurlijk mocht ook de gezelligheid in dit topweekend niet ontbreken.  

Onder zonnige weersomstandigheden (± 26 graden) werd de eerste dag afgesloten met 3 gelijke spelen en wisten we beslag te leggen op een 2e plaats in onze Poule. Helaas waren de 3 punten niet genoeg om deel te mogen nemen aan de kruisfinales, die ’s middags op het programma stonden. Alleen de poulewinnaars en de 3 beste nummers twee plaatsten zich immers voor deze finales. 

Niet getreurd, want dat betekende natuurlijk een andere invulling van de middag. En wat kun je in Oostenrijk dan beter doen, dan met zijn allen een zomerrodelbaan onveilig maken. Ondanks enkele kleine ongevalletjes, je moet immers soms wel remmen voor bepaalde bochten, was deze middag zeker geslaagd te noemen.

Op de tweede dag zou de strijd om de 9e plaats van start gaan. Mede door blessures (of was het toch de iets te gezellige avond ervoor?) moesten we direct al enkele concessies doen. De nederlagen in de eerste 2 wedstrijden kwamen dan ook niet geheel onverwacht, al waren ze wel enigszins geflatteerd. Er restte ons dan ook niets anders, dan om 15.00 uur de strijd om de 15e/16e plek aan te gaan.
En omdat we toch voldoende tijd hadden (we moesten ruim 2,5 uur wachten) besloten we als voorbereiding op deze toch wel belangrijke wedstrijd een frisse duik in de Bodensee te nemen. 

Vol goede moed en onder de bezielende leiding van interim-coach Rik Laarhuis begonnen we aan de laatste wedstrijd. Maar ondanks een onvervalst 1-2-2-6 systeem (hiermee probeerde Rik de tegenstander op een dwaalspoor te zetten) en een gewonnen strafschoppenserie moesten we uiteindelijk toch genoegen nemen met de 16e plaats. Desondanks werd deze prijs natuurlijk met heel veel enthousiasme in ontvangst genomen. 

De zondag en daarmee het weekend werd vervolgens afgesloten met een aangename avond in de Beach-Bar van Bregenz, een zomerse ontmoetingsplek op een steenworp afstand van de Bodensee. 

Al met al kunnen we terugkijken op een fantastisch en onvergetelijk weekend en vanzelfsprekend willen spelersgroep en begeleiding al haar sponsoren en donateurs hiervoor hartelijk danken.

Groeten,
Spelers en begeleiding Rood Zwart JO17-1