Menzis ondersteunt Beweegplein Rood Zwart

Op maandag 24 juni mocht voorzitter Robert Ros een cheque ter waarde van EUR 1500 euro in ontvangst nemen van Elske Warringa (bestuurslid van de Stichting MenzisFonds). Menzis ondersteunt hiermee het mooie initiatief van Rood Zwart om bij het Noaberhoes een beweegplein te realiseren voor de Deldense gemeenschap.

Rood Zwart bestond onlangs 100 jaar. En wie jarig is trakteert. Daarom heeft Rood Zwart als vereniging het plan opgepakt om de Deldense gemeenschap een cadeau te geven in de vorm van een beweegplein. Dit beweegplein, past bovendien prima bij de vele sociaal-maatschappelijke activiteiten die in en om het Noaberhoes plaatsvinden. Het beweegplein zal dan ook “Noaberplein” gaan heten.

Fase 1 van dit Noaberplein is inmiddels gerealiseerd met de aanleg van een kunstgras trapveldje voor de Deldense jeugd. Dit trapveldje werd in maart geopend en is nu al een groot succes. Dagelijks maken vele Deldense jongeren enthousiast gebruik van deze fantastische voorziening. (Zie ook: https://roodzwart.nl/100-jarig-rood-zwart-schenkt-kunstgras-veldje-aan-deldense-jeugd/).

Fase 2 is nu aan de beurt en moet het Noaberplein helemaal afmaken. Deze fase betreft het plaatsen van diverse beweeg- en speeltoestellen voor jong en oud, met of zonder beperking. Iedereen moet immers mee kunnen doen! Verder worden de bestaande jeu de boules banen geheel gerenoveerd en wordt er een gezellige zitplek gemaakt om elkaar te kunnen ontmoeten. Tenslotte krijgt het plein een groene uitstraling, passend bij ons motto “Bewegen en ontmoeten in een groene omgeving”.

Menzis, namens Rood Zwart bedankt voor deze gulle geste!