Meer dan geslaagd Bevertoernooi

Afgelopen zaterdag 25 mei was het weer zover: éindelijk stond het door velen oh zo geliefde Bevertoernooi bij VV Rood Zwart weer op het programma. Na een aantal jaren afwezigheid was het weer hoog tijd om met vrienden, collega’s en een aantal vage kennissen gebroederlijk een aantal potjes tegen een leren knikker aan te trappen.

Met drie categorieën – de 7v7 heren, de 7v7 vrouwen en de 11v11 heren – was er voor iedereen wat te beleven. De sfeer was ontspannen en vrolijk, met teams die soms heus wel voor de winst speelden, maar voornamelijk voor de lol van het spelletje. Dat keepers op rechtsbuiten voetbalden, dat de bidons gevuld waren met bier, en dat er een verdacht grote verzameling wereldgoals waren, was tot iedereens plezier de norm zaterdag.

Er waren maar liefst 28 teams aanwezig, waarvan er uiteindelijk maar 3 met de beker naar huis konden gaan. Nadat het stof was gesetteld, waren het de teams Geen Gemekker (heren 7v7), Neo 1 (vrouwen 7v7) en, na een bloedstollende penaltyreeks, FC Zakelijk Bierdrinken (heren 11v11) die aan het langste eind trokken. Na een welkome barbecue van slagerij Visschedijk werden de 24-karaats gouden bekers onder luid gejuich van de gehele feesttent in ontvangst genomen en daarna door menigeen bewonderd. Vooral nadat bleek dat er in deze trofeeën precies een biertje paste.

Zoals wel vaker, bleek de feesttent de spreekwoordelijke kers op de taart. Met muziek die iedereen op de dansvloer kreeg, een goedgevulde bar en een ronduit aanstekelijke sfeer, werd er volle bak tot sluitingstijd (en iets daarna) gefeest. Lachen, dansen met paspoppen en, tot iedereens verbazing, diverse soorten hout stonden centraal. Met uiteindelijk zelfs nog polonaises door de zaal en een uitgebreide ode aan onze favoriete linksback van RZ1 als toetje. Ronduit spectaculair!

Kortom: het Bevertoernooi in Delden was zoals vanouds weer één groot succes. Met hulp van alle deelnemers, vrijwilligers en supporters kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag. Er rest ons niets anders dan te zeggen: allemaal ontzettend bedankt, ‘free the bever’ en alvast tot volgend jaar!