In memoriam Willem ter Braak

12 februari 1942 – 1 oktober 2023

Met droefheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van ons trouwe verenigingslid Willem ter Braak.

Willem heeft gedurende een zeer lange tijd veel voor onze voetbalvereniging betekend. Als vrijwilliger heeft hij veel werk voor Rood Zwart verzet en dat deed hij met grote inzet en betrokkenheid. Vele jaren was hij als kantinemedewerker het vertrouwde aanspreekpunt voor de voetballers en andere gasten van Rood Zwart. Met name tijdens de contact- en kaartavonden was hij helemaal in zijn element. Humor, inzet en gastvrijheid voerden dan de boventoon en niet zelden werd hij daarin ondersteund door zijn echtgenote Marie. Daarnaast was Willem ook jarenlang leider, lid van de ‘toto en lotto commissie’ en kassamedewerker bij de thuiswedstrijden van ons eerste elftal.

De laatste keer dat Willem onze “Scheetheuvel” bezocht, was deze zomer op 8 juli tijdens de wedstrijd van ons eerste elftal tegen FC Twente. Samen met zijn liefdevolle verzorgsters was hij die middag zeer goed ‘te pas’ en genoot hij met volle teugen van dit uitje en het weerzien met bekenden. Willem was een bijzondere man, een man met humor en met een groot hart voor onze vereniging. Zo zullen we hem ook blijven herinneren.

Vanwege zijn grote betekenis voor Rood Zwart is Willem op 6 januari 2008 benoemd tot “lid van verdienste” en is hij bij die gelegenheid onderscheiden met de ere-speld van Rood Zwart.

Dankbaar voor wat Willem voor Rood Zwart heeft betekend, betuigen wij zijn kinderen en naaste familie onze oprechte deelneming en wensen wij hen veel sterkte toe.

Ter nagedachtenis en eerbetoon aan Willem zal de eerst volgende thuiswedstrijd van ons eerste elftal met een minuut stilte beginnen. De verenigingsvlag zal dan halfstok hangen en de voetballers van Rood Zwart zullen de wedstrijd met een rouwband spelen. We nodigen jullie uit om daarbij aanwezig te zijn.

Dat Willem moge rusten in vrede!