In Memoriam José Blanke

22 maart 1961    –    29 september 2020

Geschokt en met grote droefheid hebben wij het bericht ontvangen van het plotselinge overlijden van José Blanke. Natuurlijk was het bekend dat José niet meer beter zou worden en hoewel haar wellicht veel leed bespaard is gebleven, komt het afscheid van haar natuurlijk veel te vroeg.

JosĂ© heeft gedurende een zeer lange tijd veel voor onze voetbalvereniging betekend. Samen met haar Han, beleefde ze het “met elkaar voor elkaar” bij Rood Zwart en maakte ze deze mooie slogan in de praktijk waar. Zo stond JosĂ© in het begin van de jaren tachtig aan de wieg van het meisjes- en damesvoetbal bij Rood Zwart. Ze was niet alleen Ă©Ă©n van de ‘founding mothers’ van deze nieuwe voetbaltak bij Rood Zwart, maar ze was zelf als speelster ook vele jaren actief op het groene veld. Daarna was JosĂ© sinds eind jaren negentig meer dan tien jaar een vaste kracht binnen de jeugd- en activiteitencommissie van onze vereniging en organiseerde ze vele zomerkampen voor de jongste jeugd. JosĂ© was een betrokken vrouw die vele hand- en spandiensten binnen onze vereniging heeft verricht.

Vanwege haar grote betekenis voor Rood Zwart is JosĂ© op 6 januari 2011 benoemd tot “lid van verdienste”. Hiervoor mocht zij de Rood Zwart-speld ontvangen.

Wij verliezen in José een lieve en betrokken vrouw waar Rood Zwart veel aan te danken heeft gehad. We zullen haar in onze gedachten blijven herinneren en wensen Han, Elke, Lotte, Jo en verdere familie en vrienden veel sterkte toe om dit verlies te dragen.

Ter nagedachtenis en eerbetoon aan José Blanke zal de eerst volgende thuiswedstrijd van ons eerste elftal met een minuut stilte beginnen. Dat doen we zodra er weer publiek wordt toegestaan op De Scheetheuvel. De verenigingsvlag zal dan halfstok hangen en de voetballers van Rood Zwart zullen de wedstrijd met een rouwband spelen.

Namens het bestuur, (ere)leden, walking footballers en vrijwilligers van de v.v. Rood Zwart