FC Twente trapt nieuwe seizoen af op 8 juli bij Rood Zwart

De datum is definitief. Op zaterdag 8 juli trapt FC Twente af voor het nieuw seizoen: in Delden, tegen het 100-jarige Rood Zwart. Aanvang: 16.00 uur. De voorverkoop begint vrijdag 16 juni.

Update:
Binnen de FC Twente commissie en bestuur van Rood Zwart is veel gesproken over het wel / niet uitgeven van vrijkaarten aan leden en/of vrijwilligers. Aangezien we dit nooit op een, voor iedereen eerlijke en acceptabele manier kunnen verwezenlijken is er besloten om alle bezoekers een ticket verplicht te stellen. We hopen op jullie begrip hiervoor.

Om toegang te krijgen tot deze wedstrijd dien je in het bezit te zijn van een geldig ticket! Kaarten zijn verkrijgbaar bij Eetcafé De Burgemeester, Albert Heijn Bekman in Delden en via fctwente.nl.  
Entree: € 12,50; t/m 16 jaar € 7,50.
FC Twente is hot, Rood Zwart verwacht dan ook veel publiek op 8 juli. De jubileumcommissie adviseert daarom: wacht niet te lang met het kopen van een kaartje. De eerste aanvragen zijn al binnen.

De oefenwedstrijd tegen Rood Zwart wordt het debuut van Joseph Oosting, de nieuwe trainer, voor het Twentse publiek. Welke spelers hij mee zal nemen, is nog even afwachten. De transfercarrousel draait nog volop. Wie blijft, wie gaat, wie komt? Jan Streuer en Arnold Bruggink, de oude en de nieuwe technisch directeur, zijn samen nog druk bezig met het leggen van de puzzel. In elk geval zullen de reeds gecontracteerde nieuwelingen Youri Regeer (overgekomen van Ajax) en Younes Taha (van PEC Zwolle) hun opwachting maken in Delden.

Rood Zwart bestaat dit jaar op de kop af 100 jaar. Dat wordt een heel jaar lang gevierd met een groot aantal jubileumactiviteiten. De wedstrijd tegen FC Twente is de spreekwoordelijke kers op de taart, een absoluut hoogtepunt van het programma. ”We zijn ontzettend trots dat we zo’n mooie club als FC Twente naar Delden kunnen halen”, glundert Gerard Baake van de jubileumcommissie van Rood Zwart.

Samen met Robert Kenkhuis is hij al heel lang bezig met de voorbereidingen. De eerste contacten met FC Twente dateren van bijna twee jaar geleden. Tijdens het jubileumfeest op 6 januari van dit jaar kon bekend worden gemaakt dat het gelukt was om FC Twente te strikken voor de jubileumwedstrijd. Maar de exacte datum bleef nog geruime tijd onzeker. Dat had onder andere te maken met de play-offs voor Europees voetbal. Met de overwinning op Sparta afgelopen zondag verzekerden de Enschedeërs zich van plaatsing voor de voorrondes van de Conference League. Dat betekent een korte vakantie voor de spelers. De training begint al weer op 3 juli. Het duel tegen Rood Zwart is de eerste oefenwedstijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Gerard Baake is vol lof over de samenwerking met FC Twente. ”Geweldige mensen, een heel professionele organisatie. We hebben regelmatig contact met elftalleider Bart Bruins.” Er komt heel wat kijken bij de organisatie van een wedstrijd tegen een grote club als FC Twente. ”Gelukkig kunnen we rekenen op de inzet en medewerking van vele vrijwilligers vanuit onze vereniging.” Op de dag van de wedstrijd is er een grote loterij met fraaie prijzen. Na afloop belooft het ook nog heel gezellig te worden op sportpark De Scheetheuvel, met een dj en zanger Dennis Posthuma.