FC Twente en Heracles opnieuw te gast

FC Twente is ook deze zomer weer te gast bij Rood Zwart. In de aanloop naar de voorronde van de Champions League spelen de Enschedeërs op vrijdag 12 juli twee (!) oefenwedstrijden op sportpark De Scheetheuvel, tegen het Deense FC Nordsjaelland. De ontmoeting met de Deense club wordt verdeeld over twee wedstrijden van tweemaal 45 minuten. Om 12.00 uur speelt het ene deel van de selectie en om 14.30 uur het andere deel.

Heracles Almelo speelt deze zomer óók twee oefenwedstrijden op De Scheetheuvel. Op zaterdag 13 juli fungeert FCV Dender EH als tegenstander. Die club  promoveerde afgelopen seizoen naar de hoogste klasse in België. Aanvang: 14.00 uur. Op vrijdag 26 juli spelen de Almeloërs de al bijna traditionele oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam, dat ook deze zomer weer op trainingskamp is in Delden bij het Aparthotel. Aanvang: 19.00 uur.

Profclubs komen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen graag naar De Scheetheuvel, zo is afgelopen jaren wel gebleken. Joseph Oosting, de trainer van FC Twente, was vorig jaar na afloop van de jubileumwedstrijd tegen Rood Zwart, vol lof: ”We speelden op een geweldige grasmat en accommodatie.”

Rood Zwart heet de bezoekende profclubs van harte welkom op haar complex. Maar de organisatie rond die wedstrijden brengt wel een hoop extra werk met zich mee. Het bestuur heeft daarvoor nu een aparte commissie (de ‘BVO-commissie’) in het leven geroepen. Die bestaat uit Gerard Baake, Robert en Raymond Kenkhuis en Peter Oude Veldhuis. Dat kwartet was vorig jaar ook al nauw betrokken bij de organisatie van de jubileumwedstrijd tegen FC Twente. ”We hopen nu ook weer een beroep te kunnen doen op de groep vrijwilligers die toen hebben meegeholpen.”

Het draaiboek van vorig jaar, ‘van vergunningaanvraag tot catering’, kan zo weer uit de kast worden gehaald. De profclubs stellen altijd hoge eisen van de kwaliteit van de grasmat. ”Dat vergt wel extra inspanning van de mensen die het veld onderhouden. Gildebor heeft gelukkig haar medewerking al weer toegezegd.”

De nieuwe commissie hoopt voortaan jaarlijks profclubs te mogen ontvangen op De Scheetheuvel. ”Dat kan FC Twente zijn, of Heracles, of een Scandinavische club die bij het Aparthotel logeert. Wat zich maar aandient. Dat kan elk jaar verschillend zijn. Dit jaar hebben we dus vier wedstrijden, waarvan twee op dezelfde dag. Maar volgend jaar misschien geen enkele, dat weet je nooit van tevoren. Maar als zich wat aandient, zijn we daar als commissie in elk geval op voorbereid.”

De kaartverkoop voor de wedstrijden van FC Twente en Heracles Almelo loopt via de clubs zelf. Kijk hiervoor op https://kaartverkoop.fctwente.nl/ en https://www.heracles.nl/.

Prijs: €5,-
Jeugd t/m 12: gratis (bestel wel een gratis ticket via de website)