De Scheetheuvel wordt weer een stukje groener

Rood Zwart plaatst ruim 400 zonnepanelen en “plant” 175 bomen per jaar

Verduurzamen past bij het beleid van de voetbalvereniging Rood Zwart. Daarom zijn in de afgelopen week 400 zonnepanelen geplaatst op de kleedkamers en op het dak van het Noaberhoes, het clubgebouw van de vereniging. Voorzitter Robert Ros is verheugd over deze duurzame investering die wederom met veel vrijwilligerswerk tot stand is gebracht: “Deze zonnepanelen zorgen voor een schoner milieu én een betere exploitatie. Dankzij deze investering reduceren we de uitstoot van CO2 aanzienlijk en maken we onze accommodatie De Scheetheuvel een stuk groener”.

De zonnepanelen vormden reeds een onderdeel van de bouw van het Noaberhoes. Constructief is hiermee rekening gehouden. Vanwege de grote kosten werd deze investering evenwel een tijdje geparkeerd. Tot afgelopen week. Na een zorgvuldige voorbereiding, werden binnen een week alle 406 zonnepanelen geplaatst. De zonnepanelen leveren een jaarlijkse productie van ruim bijna 120.000 kWh, genoeg voor 35 huishoudens. Daarnaast wordt jaarlijks 55.000 kilogram CO2 bespaard, oftewel een equivalent van 175 bomen gepland.

In de komende maanden wil Rood Zwart ook de veld- en terreinverlichting verder verduurzamen en vervangen door LED-verlichting.