ALLE ACTIVITEITEN KUNNEN WEER NORMAAL PLAATSVINDEN

17 augustus 2020

Eind vorige week hebben wij als bestuur besloten om uit voorzorg alle activiteiten op en rond ons sportpark tot nader order op te schorten. Dit gebeurde naar aanleiding van informatie dat een bezoeker van ons sportpark positief getest was op Covid-19.

Het bestuur heeft daarop meteen contact gezocht met de daarvoor aangewezen  organisaties en daarbij de GGD om advies gevraagd. De GGD is immers de bij uitstek deskundige instantie op het gebied van Covid-19.

Vandaag (17 augustus) heeft de GGD haar advies gegeven. Op grond van het bron- en contactonderzoek dat de GGD heeft uitgevoerd, concludeert de GGD dat er geen redenen zijn om de accommodatie gesloten te houden en de activiteiten verder op te schorten. De betreffende bezoeker die positief getest was op Covid-19, heeft het virus waarschijnlijk in het buitenland op vakantie opgelopen, maar was op het moment van zijn aanwezigheid op de accommodatie niet meer besmettelijk voor anderen.

De GGD sprak zijn waardering uit over de voortvarendheid en voorzichtigheid waarmee het bestuur van Rood Zwart heeft gehandeld. Juist omdat de besmettingscijfers de laatste tijd in heel Twente weer oplopen, is het goed om op een dergelijk wijze extra alert en voorzichtig te zijn.

Het bestuur van Rood Zwart is blij met deze conclusie van de GGD en heeft vanavond besloten de Scheetheuvel weer te openen voor alle activiteiten.

Daarnaast zal het bestuur haar corona protocol verder aanscherpen. Op deze wijze willen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om de stijgende besmettingscijfers in Twente tegen te gaan. Deze week verschijnt daarover een nader bericht en zullen trainers en leiders worden geĂŻnformeerd.

Met sportieve groet,

Bestuur Rood Zwart