Vers van de pers: jubileumboek Eeuwig Rood Zwart

Wie jarig is, tracteert. Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan krijgen alle leden van voetbalvereniging Rood Zwart een exemplaar van het jubileumboek cadeau. Vers van de pers. De titel van het boek: Eeuwig Rood Zwart.

De primeur is bestemd voor de (steunende) leden van Rood Zwart, de leden van de Club van Honderd en de leden van SVO Twickel. Aanstaande zaterdag (27 juli) is er speciaal voor hen een inloopochtend waar zij een exemplaar kunnen komen ophalen. Van
09.00-12.00 uur, in het Noaberhoes op sportpark De Scheetheuvel.

Deze week worden de boeken (oplage: 1.100 stuks) afgeleverd in Delden. Het is een dikke pil geworden, 380 pagina’s. Gewicht: bijna twee kilogram, schoon aan de haak. Een appetijtelijk boek vol herinneringen, anekdotes, interviews, columns en foto’s.
Een must-have voor iedere Rood-Zwarter.

De ruggegraat van het boek wordt gevormd door een beschrijving van de 100-jarige geschiedenis van Rood Zwart, van de hand van voorzitter Robert Ros. Een boeiende reis door het verleden van Rood Zwart: ‘van het eerste veld bij Plaat’n Bertha, via de Mors en het veld van ‘Könning’s Frits’ naar de huidige locatie ‘de Scheetheuvel’ aan de Langestraat’.

Speciale aandacht is er voor de laatste tien jaar. Een periode waarin veel tot stand is gebracht: zoals de bouw van het prachtige
Noaberhoes, maar ook de ‘revolutionaire’ oprichting van SVO Twickel (samen met ‘rivaal’ SV Delden!) voor het meisjes- en vrouwenvoetbal.

Maar het boek is meer dan een kroniek, meer dan een naslagwerk met jaartallen en historische feiten. De samenstellers wilden al die jaartallen en feiten ook een gezicht geven. Want het zijn per slot van rekening de mensen die de vereniging maken: met elkaar,
voor elkaar. Het boek bevat daarom ook een hele serie portretten van en interviews met markante personen die hun stempel hebben gedrukt (of dat nog altijd doen) op de club. Als ode aan álle vrijwilligers van Rood Zwart.

Hoogte- en dieptepunten passeren de revue in het boek. Promoties en degradaties. Een lach en een traan. En natuurlijk foto’s.
Heel veel foto’s. Uit de oude doos, maar ook van de jubileumactiviteiten van het afgelopen jaar. Een feest van herkenning.

Het jubileumboek levert het bewijs: clubliefde bestaat nog. Aldus de redactie: ‘Het is ronduit hartverwarmend om te lezen, al die
verhalen. De liefde voor Rood Zwart spat als het ware van de pagina’s af. Dat geeft alle  vertrouwen voor de toekomst van de club.
Honderd jaar oud, maar nog altijd zeer vitaal en bruisend van activiteit.’

Nieuwsgierig geworden naar dit prachtige boek? We zien je graag zaterdagochtend in ons clubgebouw.
En wensen je alvast heel veel kijk- en leesplezier!