Rood Zwart wint Hofbokaal

17-08-2013

 

Vrijdag 16 augustus jl. was sportcomplex “De Scheetheuvel” van v.v. Rood Zwart het platvorm voor de 3e versie van de strijd om de Hofbokaal. De negen voetbalverenigingen uit de gemeente Hof van Twente streden om de hoogste plaats. Rood Zwart was deze keer de gastheer, enerzijds vanwege het winnen van deze bokaal in 2012, anderzijds vanwege het 90e jubileumjaar dat de vereniging dit jaar viert.

Door de trainers van de negen clubs wordt dit toernooi als opmaat gezien naar het nieuwe seizoen. “Ieder is volop in de voorbereiding en qua timing past dit goed in de planning”, aldus RZ-trainer Bert Jan Heins. Bovendien is het ‘gewoon leuk’, als je als toeschouwer mengt onder het publiek. Aan belangstelling geen gebrek. De clubs hadden vele supporters meegenomen, alle natuurlijk nieuwsgierig waar hun cluppie staat, zo aan het begin van het seizoen.
Er waren 6 poules samengesteld. De loting daarvoor was op 8 juni jl. uitgevoerd door burgemeester Ellen Nauta en wethouder Pieter van Zwanenburg tijdens de 90-jarig jubileumreceptie van Rood Zwart. De eerste aftrap was om 18.00 uur en rond 21.30 uur was de eindstand bekend. De wedstrijden duurden 25 minuten lang, zonder wissel van speelhelft, werden centraal door het wedstrijdsecretariaat aangestuurd en de leiding was in handen van leden van de SHO (Scheidsrechter Vereniging Hengelo).
Rood Zwart was ingedeeld in poule C met S.V. Delden en v.v. Diepenheim. De eerste wedstrijd was er meteen al een met een Deldense lading. Rood Zwart won met 2-0 van de SV en had zich daarmee een goede uitgangspositie verworven voor een succesvolle avond. Onder het toeziend oog van veel toeschouwers (zie de foto`s op www.roodzwart.nl) werd fanatiek begonnen. Het mooie weer zorgde voor een goede sfeer zowel langs het veld als binnen de lijnen. Er werd op het scherpst van de snede gestreden met helaas af en toe ook een streepje te ver. Desalniettemin bleef de sfeer goed en kon de sportiviteit hoog in het vaandel staan.

Rood Zwart plaatste zich samen met v.v. Twenthe en Bentelo voor de winnaarspoule. De onderlinge strijd tussen Bentelo en Twenthe werd door de Gorenaren met 1-0 gewonnen. Rood Zwart speelde daarna met 1-1 gelijk tegen Bentelo, waarbij laatstgenoemde hierdoor uitgeschakeld was en de strijd tussen Rood Zwart en v.v. Twenthe de uiteindelijke winnaar moest opleveren.
Na een pittige wedstrijd trok Rood Zwart uiteindelijk aan het langste eind en won met 1-0 en kon daarmee de titel van vorig jaar prolongeren.
De eindstand zag er als volgt uit:
1.         Rood Zwart                  6.         v.v. Diepenheim
2.         v.v. Twenthe               7.         S.V. Hector
3.         v.v. Bentelo                 8.         GFC
4.         WVV`34                      9.         S.V. Delden
5.         S.C. Markelo

De prijsuitreiking vond plaats op het “ROOD ZWART plein” voor het clubgebouw.
Wethouder Pieter van Zwanenburg maakte de einduitslag bekend en samen met de toernooiorganisatie reikte hij de prijzen uit. Volkert Stijnenbosch nam de grote wissel Hofbokaal in ontvangst namens Rood Zwart. Mede door het goede weer bleef de zomeravondsfeer nog lang hangen en kan ieder terugkijken op een geslaagde happening, die haar levensvatbaarheid opnieuw bewezen heeft.

Voor foto's zie: >>> Foto's Hoftoernooi 2013

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen