Vrijwilligers v.v. Rood Zwart de (wijn)boer op

05-11-2019

v.v. Rood Zwart  is trots op haar vele vrijwilligers. Om hen te bedanken voor hun inzet organiseert ze ieder jaar een vrijwilligersfeest voor ALLE vrijwilligers in het clubgebouw. Omdat de opkomst van de “ouderen” hierbij de laatste jaren wat achterbleef is er door het bestuur voor gekozen voor hen een apart “65+” Vrijwilligersfeest te organiseren. Dat was in 2014 voor het eerst, en gezien de louter positieve reactie is besloten jaarlijks twee feesten te organiseren: 1 voor de oudere (65+) en 1 voor de jongeren (t/m 65 jaar). Voor de 65 plussers vond deze op zaterdag 2 november jl. plaats. Vanaf 13.00 werden ze in clubgebouw ’t Noaberhoes ontvangen met koffie en een klein gebakje en werd er al direct gezellig bijgepraat. De opkomst was wederom prima. Ruim 90% van het totale aangeschreven bestand was weer aanwezig. Na het welkomstwoord door voorzitter Robert Ros, incl. 1 minuut stilte voor alle overleden Rood Zwarters, stapten men op de (elektrische) fiets voor een mooie fietstocht in een fijn najaarszonnetje. Voor de mensen die slecht in staat waren om te fietsen was er weer alternatief vervoer geregeld: een trekker met huifkar. De bestemming was nog strik geheim gehouden. De tocht ging vanaf sportpark de Scheetheuvel via de sluis richting Bentelo. Uiteindelijk was dit jaar de “ wijngaard Hof van Twente”  aan de Suetersweg in Bentelo het eindpunt. Deze samenwerking kwam voort uit de Beursvloer die in augustus was georganiseerd in ’t Noaberhoes. Gastvrij was de ontvangst door eigenaresse Ilse Visscher en een aantal van haar medewerkers. De koffie en cake smaakten prima. Vervolgens werd de groep in tweeën gesplitst voor een uitgebreide rondleiding. Het weer werkt  ook dit jaar weer mee. In een najaarszonnetje buiten kon iedereen genieten van de prachtige verhalen, afgewisseld met humor,  die werden verteld over het ontstaan van de wijnbouw Bentelo (sinds 2010). Later binnen in de kelders en de brouwerij zelf. De wijngaard behoort met 5,5 hectare grond tot één van de grootste wijngaarden van Nederland. Voor de productie van de rode-, witte- en roséwijnen worden druiven verbouwd die goed gedijen in het noordelijke klimaat. Op het erf van de familie Visscher worden de druiven verwerkt tot de Twentewijnen. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken mee op de Wijngaard & Zorgboerderij.

Uiteraard kon er ook geproefd worden van diverse wijnen in diverse stadia van het rijpingsproces. Na de rondleiding kwam iedereen weer bij elkaar en werd er nog verteld over hoe je zintuigen het zien, proeven en ruiken van wijn beleven. Wederom zeer interessant. Nadat bestuurslid Marije Pol een grote bos bloemen had overhandigd aan Ilse Visscher ging de fiets- en huifkartocht weer terug naar Rood Zwart. Hier stond een heerlijk stamppot buffet klaar van hoofsponsor “het Wapen van Delden”. En werden er weer vele (sterke voetbal) verhalen uitgewisseld. Het was wederom een zeer geslaagde middag. Ook nu weer veel positieve reacties, reden te meer om dit jaarlijks te blijven organiseren.
Het vrijwilligersfeest voor de “jongeren” vindt plaatst op vrijdag 15  november a.s. in ‘t Noaberhoes. Uiteraard zijn ook de 65 plusser hier (weer) van harte welkom. Het Hoofdbestuur zal dan traditioneel de bardienst draaien, waarmee het thema “Met Elkaar, Voor Elkaar”  wederom eer aan gedaan wordt.  Voor alle info, zie www.roodzwart.nl

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen