Gezellig vrijwilligers 65+uitje

05-11-2019

Degene die de hierboven aangegeven betiteling heeft bedacht mogen we een eremedaille op de borst spelden. Vaak wordt gezegd dat de waarheid in het midden ligt maar nu was voor het uitje van zaterdag 2 november j.l. niets verzonnen. De tocht voor ons oudjes in een huifkar naar Bentelo was er weliswaar eentje met horten en stoten, maar als het uiteindelijke doel in zicht komt mogen we in ieder geval opkomende dorstige gevoelens niet onderdrukken. Want weib, wein und gesang zijn aangelegenheden die bij het woord gezellig horen. De ouwe vrijwilliger mag alleen de naam weib koesteren en verder zijn aandacht op gesang en speciaal het Nederlandse woord wijn richten.

U hoeft verder niet te raden, geachte lezer. Op het erf waar we ons bevinden worden druiven verbouwd en daaruit wijn gebrouwen. Of is een ander woord hiervoor een betere benaming?. We worden als baronnen ontvangen. Aan serveren van koffie is aandacht geschonken en een daarbij horende versnapering smaakt opperbest. De eerste druppeltjes wijn strelen onze kelen. Ook bij mij kriebelt het in mijn keel. Maar dan wel van dat lekkere glasie.

De man met de naam Henk die ons door huis en tuin begeleid moet wel een jarenlange studie achter de rug hebben om te kunnen vertellen welke procedures in acht moeten worden genomen om van dat bosje druiven een lekkere fles wijn te maken. Die kennis kan ik met genoegen tot me nemen maar om dat ook aan derden uit te dragen  zou me niet lukken. Dan begin ik daar ook niet aan. Blijft over dat de man in kwestie op een uiterst plezierige manier zijn verhaal deed. Bij de tocht naar de diepte van het bedrijf hadden we in alle ernst het ouwe lied met de tekst"in de kelder is nog zat"kunnen zingen. De realiteit lijkt me dan belangrijker dan de tekst van het vaak met veel passie gezongen "zuiplied."De lekkernijen die na de rondgang werden geserveerd waren niet te versmaden. Evenmin de aangeboden wijnen die zo te zien door de aanwezigen met veel genoegen werden geconsumeerd. Op de fiets ofwel via de hiervoor genoemde kar togen we huiswaarts, dit is dan naar ons Naobershoes/ De leden van het bestuur brachten hun horeca kennis in praktijk en dat betekende in ieder geval dat de glazen veelal niet leeg bleven staan. Ook onze in de a.s. jaarvergadering nog te benoemen penningmeester kunnen we in ieder geval al de kwalificatie" uitstekende ober" aan meten. Maar er is vertrouwen dat de echte functie van penningmeester ook bij hem in goede handen zal zijn Dat we met een echte nuchtere Tukker van doen hebben durf ik al wel vast te stellen.

Het stampotbuffet was weer eens groots  opgezet en wat belangrijk is zeer smaakvol. Zodra de naam van de kok bekend is zullen we hem, als het gewicht het toelaat, op onze schouders nemen.

Natuurlijkwas er het dankwoord van onze voorzitter Robert. Verder ook eenzelfde woord van onze alom bekende Hans van het Bolscher die dit namens de genodigden op de hem bekende wijze naar voren bracht. Een dankwoord hoef ik in feite dus niet meer aan dit relaas toe te voegen. Maar ik moet , nu de gelegenheid daar is, toch nog wel even zeggen dat ik me samen met echtgenote Gerda op een uitstekende wijze heb vermaakt. Het bestuur verdient ook nog even een groot compliment.

De dag na dit feestelijke gebeuren bezocht ik samen met de bekende maatjes de wedstrijd van ons 1e elftal tegen koploper KOSC in Ootmarsum. Als ik toch complimenten aan het uitdelen ben moet ik wel even melden te hebben genoten van de inzet door onze spelers dat met een gelijk spel werd gehonoreerd. Mag ik hier nog een bekende Twentse uitdrukking aan toe voegen?: Wie gaot gewoon vedan.

Graag breng ik dank aan de lezers die naar ik hoop met genoegen van dit verslag kennis hebben genomen. Ben er van overtuigd dat jullie allen ook het komende jaar veel belangstelling en ijver op onze pracht club zult richten.

Gerhard Bebseler 

      

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen