In de Hoofdrol: Andy van der Meijde

02-11-2019

Het jaarlijkse Sportcafé bij v.v. Rood Zwart stond donderdagavond 24 oktober jl. in het teken van hoofdgast van de avond: oud profvoetballer Andy van der Meijde.

Vanaf half acht stroomde het clubgebouw vol met diverse sponsoren van de club (op uitnodiging aanwezig) en waren vele Rood Zwarters afgekomen op een op voorhand te verwachten avondje lachen, gieren, brullen. Dat dat een understatement is behoeft geen betoog. Van de Meijde, bekend als profvoetballer heeft de laatste jaren nog meer naamsbekendheid gekregen als TV-persoonlijkheid in een heus eigen realityprogramma. 

Gastpresentator van deze avond was de bekende sportverslaggever Eddy van de Ley.
Van de Ley, onder meer bekend van zijn sportreportages in binnen- en buitenland voor landelijke en regionale media, kranten en tijdschriften, is dé geknipte persoon voor het leiden van zo`n Sportcafé. Hij is to-the-point, helder, inlevend, respectvol en vooral zichzelf.


Niet voor niets dat Rood Zwart hem al meerdere jaren telkens weer uitnodigt voor dit evenement.
Van de Ley nam van der Meijde mee aan de hand van vele hoogte- maar ook zeer zeker dieptepunten in zijn carrière als profvoetballer.

Andy van der Meijde (geboren te Arnhem) speelde altijd op de rechtsbuitenpositie.

Na een verhuurperiode bij FC Twente, maakte Van der Meijde tussen 2000 en 2003 furore bij Ajax, de club die hem ook opleidde. Hij won er de landstitel, beker en de Johan Cruijfschaal en maakte vervolgens de overstap naar het buitenland. Bij Internationale en Everton wist hij het mede door privéproblemen echter niet waar te maken. Van der Meijde stond kortstondig onder contract bij PSV, alvorens hij in 2011 zijn loopbaan als profvoetballer beëindigde. Tussentijds speelde hij zeventien interlands voor het Nederlands elftal en was hij actief op Euro 2004.

Na zijn profcarrière kwam in 2012 zijn biografie Geen genade uit. Deze werd een bestseller en onthulde hoe verslavingen zijn spelersloopbaan en privéleven verwoestten. Hierop volgend werd Van der Meijde bekend als tv-persoonlijkheid door optredens in verschillende realityprogramma's.

De uiterst goed bespraakte van der Meijde kreeg vele aanwezigen vaak aan het lachen met zijn anekdotes en verhalen over zijn leven als profvoetballer. De ervaringen met o.a. zijn collega`s waarbij het vrouwelijk schoon meerdere keren een hoofdrol speelde, waren (soms ‘op het randje’) kostelijk om te horen.

Een gebruikelijke voetbalkwis op het eind van de avond maakte het geheel compleet.
Eindigend met vele “selfie jagers” die volop aan hun trekken kwamen met Andy als stralend middelpunt, werd een wederom zeer geslaagde avond afgerond.

Voor alle foto's klik hier >>>

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen