Welpjes openen nieuw kunstgrasveld

06-10-2019

De jeugd heeft bij Rood Zwart de toekomst. Daarom openden 26 welpjes zaterdagmorgen het nieuwe kunstgrasveld. Na het doorknippen van een lint konden de jongste voetballertjes door een ballonnenboog de nieuwe grasmat betreden. Zij waren de eersten die het nieuwe veld officieel in gebruik mochten nemen. Voorzitter Robert Ros is blij met het nieuwe veld: “We hebben er lang op moeten wachten, maar het resultaat is fantastisch. Het wordt steeds mooier bij ons op De Scheetheuvel!”


Dankzij een goede samenwerking met de gemeente en een flexibele opstelling van Rood Zwart konden de kosten aanzienlijk worden beperkt. Zo werden vier velden tegelijk aanbesteed, namelijk die van BWO, Hengelo, Barbaros en Rood Zwart. Ook werd er voor gekozen om de klus niet in de drukke zomermaanden te klaren, maar in de relatief rustige periode daarna.  

Een groot pluspunt van de nieuwe grasmat zijn de extra hulplijnen voor het pupillen- en welpenvoetbal en voor allerlei trainingsvormen. Ros: ”Hierdoor hoeven de velden bij elke training en wedstrijd niet telkens opnieuw met pionnen uitgezet te worden. Ook de scholen, die intensief gebruik maken van het veld, zullen daar veel profijt van hebben”.

Rood Zwart is blij dat de gemeente Hof van Twente de opdracht van deze  lastige klus op zich heeft genomen en dat heeft ze volgens Rood Zwart voortreffelijk gedaan. Dat de gemeente daarbij net als de gemeente Hengelo gekozen heeft voor SBR als infill materiaal, kan Ros begrijpen. “Dit SBR benadert de sporttechnische eisen van een grasmat het beste en voldoet bovendien aan alle veiligheids- en milieuvoorschriften. Andere infill materialen of non-infill waren bovendien aanzienlijk duurder. Daarbij komt dat het wel om gemeenschapsgeld gaat en dat moet je zo efficiënt mogelijk besteden.”   

Het nieuwe kunstgrasveld van Rood Zwart met extra belijning en opslagruimten voor doelen


 

 

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen