FC Twente Old Stars Walking Football op bezoek

25-08-2019

FC Twente Old Stars Walking Football op bezoek

Rood Zwart wil meer zijn dan alleen een voetbalvereniging en heeft ook het “bewegen en ontmoeten in een groene omgeving” hoog in het vaandel staan. Daar is de nieuwe KNVB voetbalvorm voor 60-plussers “Walking Football” uitermate geschikt voor. Daarom is Rood Zwart in mei 2019 begonnen om dit ook op te starten op haar Sportpark de Scheetheuvel en heeft inmiddels een vaste groep van 12 zeer enthousiaste 60-plussers bij elkaar.

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om voetballen,  voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn: de basisprincipes van het Walking Football.

Om nog meer mensen hier warm voor te maken zijn zaterdag 24 augustus jl. de FC Twente Old Stars Walking Footballers uitgenodigd om een demonstratie te geven. Zij maken onderdeel uit van het FC Twente project “scoren in de wijk” en waren direct enthousiast.  Tijdens de demonstratie werden de spelregels uitgelegd: op een kwart veld  in wandeltempo, er wordt niet gerend. Geen slidings en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Na de demo werden de FCT Old Stars verdeeld over de rest van de aanwezigen en werd er fanatiek maar zeer sportief een onderling toernooitje afgewerkt van 3x 15 minuten Na afloop zat iedereen gezellig aan 1 lange tafel door elkaar op het fraaie terras van het Noaberhoes. Er werden vele (sterke) verhalen uitgewisseld en het bleef nog lang gezellig.

Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bewegen, aan je conditie werken en sociale contacten onderhouden. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken en voetbaltrucjes nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om (weer) betrokken te zijn bij Rood Zwart én te genieten van de 1e, 2e … èn: de 3e helft!

Zie jij het ook zitten om met generatiegenoten nog lekker sportief bezig te zijn? Kom dan naar de volgende inloop middag zaterdag 31 augustus om 16.00 uur. Je krijgt alle theorie info en direct een stukje praktijk op het veld: dus neem ook een trainings-tenue en voetbal/sportschoenen mee.  Hopelijk kunnen we daarna samen een afspraak maken om wekelijks op een vaste middag of avond Walking Football te spelen.  Opgeven hoeft niet, gewoon komen is voldoende, de koffie staat klaar! Meer info nodig? Bel dan met: Han Blanke 06-511 588 66 of Jeroen Vos 06-304 202 00 of raadpleeg eens de site www.oldstars.nl.

 

 

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen