Kunstgrasveld van 18 t/m 28 september niet bespeelbaar

12-09-2019

In verband met het vervangen van de toplaag is het kunstgrasveld vanaf woensdag 18 september niet te gebruiken. Indien het weer geen spelbreker wordt, kan er vanaf zaterdag 28 september weer gevoetbald worden op dit veld.

 

Nieuw kunstgrasveld met extra belijning eind september gereed!

Na een intensief voortraject heeft de gemeente ingestemd met de vervanging van de toplaag en de renovatie van ons kunstgrasveld. In de afgelopen weken heeft de aanbesteding daarvoor plaatsgevonden.

In totaal zijn vier velden tegelijk aanbesteed, namelijk die van BWO, Hengelo, Barbaros en Rood Zwart. De gemeente Hof van Twente en de gemeente Hengelo hebben als opdrachtgevers in deze aanbesteding samengewerkt. Daarbij is bewust gekozen voor uitvoering van de werkzaamheden in september. Deze maand is voor de uitvoerders van kunstgrasrenovaties minder druk.

Door het gezamenlijk aanbesteden van vier velden en door de ‘rustige’ periode waarin de werkzaamheden worden uitgevoerd, konden de kosten aanzienlijk worden gedrukt. Rood Zwart heeft hier zijn medewerking aan verleend, want uiteindelijk vinden wij ook dat gemeenschapsgelden zo efficiënt mogelijk besteed moeten worden.

De opdracht is gegund aan FieldTurf Tarkett SAS, waarbij de gemeente Hof van Twente net als de gemeente Hengelo gekozen heeft voor SBR als infill materiaal. Dit laatste om kosten te besparen en omdat dit SBR aan alle sporttechnische eisen en milieuvoorschriften voldoet. Gezien de meerkosten van een andere infill (tot 80.000 euro meer) kunnen we deze keuze van de gemeente billijken, hoewel we natuurlijk liever een duurdere mat hadden gehad met een andere infill. Maar ook hier geldt: gemeenschapsgelden moeten zo efficiënt mogelijk besteed worden.  

Een mooie bijkomstigheid is dat het nieuwe veld ook voorzien zal worden van extra hulplijnen ten behoeve van het pupillen- en welpenvoetbal en trainingsvormen. Hierdoor hoeven de velden bij elke training en wedstrijd niet telkens opnieuw uitgezet te worden. Ook zullen er specifieke ruimten voor de opslag van doelen aangemaakt worden.


De beoogde belijning met de grijze opslagruimten voor de doelen

Deze werkzaamheden zullen de nodige hinder en beperkingen opleveren voor het gebruik van de accommodatie. Wij zullen proberen deze hinder en beperkingen zo veel als mogelijk te minimaliseren, maar daar waar dat niet lukt vragen wij jullie hiervoor begrip.

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen