3 jeugdteams kampioen bij v.v. Rood Zwart

28-05-2019

Delden – Afgelopen zaterdag zijn 3 jeugdteams van v.v. Rood Zwart kampioen geworden: JO10-2, JO13-2 en JO15-1 en dus zat de feeststemming er de gehele dag goed in op sportpark de Scheetheuvel. 

Als 1e mocht het JO-10-2 team de kinderchampagne laten knallen, uit bij Vogido. Voor de jeugd t/m 11 jaar wordt weliswaar geen officiële KNVB  stand bij gehouden, maar de spelertjes, ouders en begeleiding wisten wel heel goed dat ze alle wedstrijden in de voorjaarscompetitie hadden gewonnen, dus waarom dan geen kampioensfeestje? Dat kwam er dan ook. Voor het team van kampioensleider Herman Weijenborg en kampioenstrainer Martin de Roo waren er kampioensshirts en medailles. Het hoogtepunt voor de jongens en meisjes van JO10-2 was de rondrit door Delden. Vervolgens was het de beurt aan JO13-2.  Voor aanvang van de wedstrijd stonden ze er goed voor. De jongens wonnen tot dusver alle wedstrijden in het afgelopen seizoen en kreeg slechts vier doelpunten tegen. Toch dienden ze ook de laatste wedstrijd te winnen om bovenaan te eindigen. Die overwinning kregen ze zeker niet cadeau. Er werd flink tegengas gegeven door tegenstander PH uit Almelo. Maar aangemoedigd door een lange rij supporters, bestaande uit familie, buren, oud-trainers en vrienden kon winst niet meer uitblijven. In de eerste helft scoorde Luuk Janssens twee keer en bracht daarmee de stand bij rust op een prettige 2-0. In de tweede helft verhoogde Krispijn Stadhouders het doelsaldo door nog eens door twee keer te scoren. Ondertussen hield keeper Tijn Massop het eigen doel schoon. Toen de scheidsrechter floot voor het eindsignaal, was de stand 4-0 en barstte er op het veld en vanaf de zijlijn een luid gejuich los. Fakkels zetten sportpark de Scheetheuvel in een rode gloed, confetti vloog door de lucht en toeters overstemden alles. Met warme, bezwete hoofden dook het elftal vervolgens geheel volgens traditie in voetbalkleding onder de douche. ’s Middags klommen ze in hun kampioenshirts op de vrachtwagen voor een zegetocht door Delden. Het kampioenschap was een lang gekoesterde wens van zowel het elftal als van coach/trainer Han Dijkmans: “Jarenlang eindigden we op de tweede plek. Dat we nu eindelijk op die felbegeerde eerste plek staan, ja, dat geeft wel echt een enorm goed gevoel.”
Als 3e werd ook JO15-1 kampioen. Na een zwaar bevochten 0-1 winst bij direct concurrent AVC Heracles O15-1 konden ook de toppers van trainers Frank Lovink en Michael Poppe de champagne laten knallen. Kampioen in de 1e klasse: een puike prestatie. Na vele buikschuivers in de kleedkamer en lekkere feestplaatjes in Almelo werden de kampioenshirts uitgereikt en later bij Rood Zwart de kampioen-schaal en medailles. Met een polonaise kwamen ze de kantine “ t Noaberhoes” binnen. Dit Noaberhoes bleek ook uitermate geschikt voor de balkon scène. De schaal met werd trots door alle spelers getoond aan ouders en overige aanwezigen. Daarna stond een prachtige kampioenstaart klaar. Vervolgens bracht de 3e rondrit door Delden wederom een kleine aardbeving teweeg. De vrachtwagen werd de gehele dag belangeloos beschikbaar gesteld door Morssink Bouwmaterialen, net als de geluidsinstallatie van Bas Baake Electroworld . Dank hiervoor. Mede hierdoor hebben alle spelers en begeleiding een onvergetelijke dag gehad.

 

JO10-2                                                                          JO13-2

   
JO15-1                                                                            Kampioenswagen

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen