Delden revancheert zich en pakt winst bij Rood Zwart

14-04-2019

Zondag 15 april jl. was de return van de Deldense voetbal Derby. SV Delden heeft zich gerevancheerd voor de eerdere nederlaag tegen Rood Zwart dit seizoen. Rood Zwart won toen met 0-3.  De tweede ontmoeting tussen de Deldense clubs eindigde in een 1-2 zege voor de blauw-gelen.
Rood Zwart kende een dramatische start en stond na tien minuten spelen al met 0-2 achter. Beide treffers kwamen op naam van Sven Lukte Willink, waarbij de tweede treffer via het been van Rood Zwart speler Tom Hudepohl van richting werd veranderd. De tik kwam hard aan bij de ploeg van Remco Dokter. Tot overmaat van ramp kwam Rodi Beukert ongelukkig op zijn arm terecht en moest als na 12 min de strijd staken. Pas aan het einde van de eerste helft kreeg de thuisploeg weer wat controle. Het leverde geen treffers op. Ruststand: 0-2. Na de pauze kwam Rood Zwart beter uit de startblokken en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. O.a. Thomas de Graaf kreeg een goede kans, maar zag zijn prima inzet op de paal belanden. Tien minuten voor het einde viel de treffer voor Rood Zwart toch. Jan Baake mikte een vrije bal laag langs de doelman. Hierna kregen beide ploeg nog goede mogelijkheden op een treffer, maar gescoord werd er niet meer. De terechte eindstand: 1-2.  Door deze winst is sv Delden gestegen naar de 4e plek met 32 punten. Rood Zwart is een plek gezakt naar nr 10 met 23 punten en is nog niet veilig.

Prima sfeer
Rondom de derby was de sfeer verder prima. De activiteiten commissie Rood Zwart had zijn best gedaan er een mooie dag van te maken voor iedereen en dat is gelukt. Er was een echte interland voorwedstrijd van een mix Rood Zwart JO13 teams tegen het in het Aparthotel verblijvende Deens Greve Fodbold (uitslag 1-)  en er was een springkussen voor de kinderen. Na afloop was er een grote verloting met prachtige prijzen (gesponsord door vele Deldense ondernemers) en was er een live optreden van Johan Roode. Het bleef nog lang er druk in het Noaberhoes, waarbij er over en weer clubliederen werden gezongen in een ongedwongen sfeer.

Voor alle foto's, klik hier

 

 

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen