Foto's en verslag Play Black weekend

20-01-2019

Vrijdagavond 18 januari was alweer de 19e editie van de vv Rood Zwart  Play Back show.
Voor de 2e keer in het nieuwe clubgebouw het “Noaberhoes”.  Deze was weer goed gevuld met toeschouwers en maakte de avond vooraf al tot een sfeervol geheel. Disco Black Light zorgde weer  voor de perfecte timing bij zowel de muzikale ondersteuning als de lichtshow. In een hoog tempo wamen er een record aantal van 14 top acts voorbij. Ook nu bleek dat er weer avonden was geoefend en er niet was bezuinigd op de (aan) kleding, decorstukken en attributen. Het was weer een verbazingwekkend hoog niveau, de organisatie én de mensen in de zaal stonden weer versteld.
Klik hier voor alle foto's >>>

opkomst jury

Na het welkomstwoord van Han Blanke, 1 van de oprichters van dit spektakel en de opening met de inmiddels legendarische woorden: “Let’s…. Play…..Back!” nam vaste spreekstalmeester Herman “Borgie” Weijenborg de microfoon over. Herman was weer strak in het pak.  Hij kondigde de juryleden aan, die zich 1 voor 1 van achter uit de kantine door het publiek moesten worstelen om bij het podium te komen. Dit jaar waren er 2 geheel nieuwe juryleden. Voor hen die nog niet weten wie dit waren (erg goed verkleed en geschminkt....): De 1e die opkwam was Ruud ter Braak als Gait Tuffel. Hij was een boer uit de buurt en wilde wel eens kijken hoe het er aan toe ging. Hij mocht direct plaatsnemen achter de jury tafel. De 2e was ook nieuw: Michelle Breukers was Tineke Schouten.  Met een perfecte Play Back deed ze de 06 leuterlijn, ze kreeg vreemde telefonische verzoekjes binnen…. Daarna gaf ze als jurylid commentaar in het plat “Utregs”. Het 3e jurylid kwam uit Hengevelde: Mark Esscher (jarenlang keeper W.V.V. 1)  was Bennie Buisman. Op de muziek van “mamma woar is mien pils” van Normaal betrad hij de arena en stelde zichzelf voor. De jury imiteerde de gehele avond zeer goed inlevend hun typetje bij het commentaar op de acts en vulden elkaar goed aan.

acts voor de pauze
Traditioneel werd er gestart met de winnaar van het vorige jaar: het  SVO Twickel 7x7 dames team. Zij deden de WK 2010 versie van Shakira met Waka Waka en de stemming zat er direct al goed in. Zij deden letterlijk de aftrap door een bal in een goal achterin de kantine te schieten. Daarna lachen gieren brullen met de act Dokter Bernard, ondanks 2 strijkijzers om te reanimeren kwam de patiënt niet meer tot leven. Vervolgens ging het Noaberhoes dak er af met de Toppers Feestmedley 2017 door Ingrid Vos en Wilma van het Bolscher.  Act 4 was voor de moeders van het JO9-2 team. Zij gingen terug naar de beginjaren ‘80 als de Dolly Dots met “tell it a bout the boys. Daarna een perfecte Play Back van Marcel Visschedijk als Peter Blankesteijn met “het is moeilijk bescheiden te blijven. Na hem  veel dames op het podium. Het hele SVO Dames zondagteam (14x) had een zeer originele “nacht in Madame Tussaud” act. Een mooie medley, waarbij 1 voor 1 Tussaud “poppen” tot leven kwamen en de rest perfect als een wassen beeld stil stond. Act nr 7 was gereserveerd voor de een Abba Medley. Marleen en Gerti Extercate, Antoinette en Carlijn Veldhuis hadden schitterende glitterpakken aan en waren de perfecte look-a-likes van Abba. Daarna pauze. De jury kon zich even terugtrekken uit het Play Back show geweld.
Vervolgens werd er een Oeuvre Prijs uitgereikt aan de Rood Zwart All-Stars. Ze deden dit jaar niet meer mee, maar deze prijs was ter ere van hun jarenlange deelname. Ze hebben aangegeven definitief te stoppen, maar misschien kruipt het Play Back toch waar het niet gaan kan en zijn ze er in 2020 wel weer bij..

Na de pauze
In de pauze moest er veel opgebouwd worden en het resultaat was te zien in act nr 8. Het Viagra-team (11 personen) deed voor de 2e keer mee en had weer groots uitgepakt. Zij deden een Wham /Club Tropicana medley, waarbij een hot summernight at the pool groots werd gevierd. Bij Marilyn Monroe waaide spontaan het rokje af en toe omhoog…oh la la.
Daarna weer een aantal moeders van een jeugdteam (JO11-1). Ze deden de legendarisch Spice Girls herleven met Wanna be. Perfect danspassen, prima Play Back. Hier moet avonden op geoefend zijn.  Daarna een zeer originele act. De jongens van RZ 2 en 3 kwamen op met Kliko bakken en deden “pak een bak”. Ze waren vuilnismannen, waar ze o.a. liggende bovenop vliegbewegingen maakten en onder leiding van dirigent en gitarist Ramon Jansen ook nog het kerstnummer van Paul Mc Cartney “Rupert the frog” uitvoerde. Ge-wel-dige uitvoering.
Inmiddels was het 22.00 uur en geheel volgens schema was het de beurt aan act nr 11: de buren van de Pol. Leo en Lotte de Wit en Jasper Brandt, aangevuld met bassist Christian Kassels en drummer Niels Bril bezorgden menigeen kippenvel met een geweldige imitatie van de Rolling Stones met “Gimme Shelter” featuring Lisa Fischer.  Daarna nog een Stones nummer, althans de titel was “Satisfaction”, maar was een originel mix van de Stones, Call on me en Pokerface. Een fitness / Pump that body optreden, compleet met o.a. drilboren.
Alle 18 Play Back edities heeft  A-1 nog meegedaan en ook dit jaar waren ze er weer bij. Dit is een topprestatie op zich, het is immers ieder jaar weer een ander team van 17 en 18 jarigen. Het JO19-1 team was dit jaar “die Jodelbruder”, een Tiroler mix die het podium afspatte. De hand van leider Wout Homma (o.a. ski-leraar en animator in het dagelijks leven) was duidelijk te zien. Lenige danspassen en aanstekelijk Tiroler muziek: ook in de zaal kon niemand meer stil blijven staan.  Deze jongens kunnen nog jaren meedoen met de PB show.
Het grootste spektakel was bewaard voor de laatste act: Normaal was nog zo gek om nog 1 keer op hun oude dag op te treden. Frank Lovink, Jurriaan Eeker, Daan Spanjer en Jerom Kremers kwamen achter uit de zaal in een rolstoel en met 3 rollaters, incl. zuurstofmaskers en flessen. Bennie Jolink ging nog 1x los op zijn oude BSA met “O.H.I.O.”

Prijsuitreiking
Daarna tijd voor het juryberaad. Het was nog nooit zo moeilijk om te bepalen wie winnaars moesten zijn.  Het lag zeer dicht bij elkaar. Eer moest zelfs hogere wiskunde aan te pas komen. Iedere acts kreeg per jurylid punten, dit werd bij elkaar opgeteld er daar werd weer een formule op los gelaten…Ja: de jury nam haar taak zeer serieus, maar toch: meedoen is nog steeds belangrijker dan winnen en daar werd bij de uitreiking ook de nadruk op gelegd. Dit was de uitslag:

Aanmoedings-prijs: Spice Girls ( moeders v het JO11-1 team)
originaliteits-prijs: Pak een Pak

3e prijs: Satifsfaction mix
2e prijs: een nacht in Madame Tussaud
1e prijs: Abba Medley

De winnaars mochten de 1e prijs en de grote wisselbeker in ontvangst nemen en hun act nog 1x opvoeren. De rest van de avond nam Disco Black-Light het over en bleef het nog lang erg gezellig. 

MINI Play Back how
De volgende dag was de mini Playback show bij V.V Rood. Ook nu zat het “Noaberhoes” weer lekker vol met vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms, tantes, broertjes en zusjes. De middag werd geopend door de winnaars van vrijdagavond: Abba.  Het 1e echte kinder optreden kwam daarna. De zaal kwam al gauw in een feeststemming. Ook de jury deed volop mee. Dit jaar bestond de jury uit Anton aus Tirol, een Minion en de oranje leeuw. Wie zou deze middag de grote winnaar worden?

De jury had de keus uit: De Welpen met een lied van Koos Konijn; wie doet de was, Anne en Tessa met een medley van de Alpenzusjes, Evi Bloeming met het nummer I love it loud van Djamilla, de JO 9-1 met Rice van Jonas Blue, Vajén ter Elst met het bekende nummer Let it go uit de film Frozen en de JO 9-2 met het lied Ik moet zuipen van Partyfriex. Maar gelukkig hadden ze ook een boodschap…: geen alcohol onder 18 jaar. Ook de winnaar van vorig jaar Jelle Stadhouders deed weer mee. Dit keer met het lied remind me van Marcus & Martinus. De JO 10-1 deed mee met het lied de vloer is lava van de Snollebollekes en de laatste 2 deelnemers waren Sam Franke en Tess Breukers met een lot uit de loterij van Lil Kleine en Ronnie Flex. De laatste act was van het JO 11-1 kampioensteam met het bekende nr van Normaal “mamma woar is mien pils”.  In de pauze was er nog het optreden van de moeders van de JO 9-1 met het nummer tell it all about van de Dolly Dots en de moeders van de JO 11-1 met Wanabee van de Spice girls. Tevens werden in de pauze de winnaars van de grote clubactie bekend gemaakt. Het team JO 9-4 had de meeste loten verkocht. Individueel hadden Mara Huijbers, Jurre Gerritsjans en Britt Exterkate de meeste loten verkocht.
Natuurlijk was er voor alle kinderen in de pauze ranja en chips.Na alle optredens was er ook hier uitvoerig juryoverleg. Wie ging welke prijs winnen?? De jury benadrukte dat ook hier het "meedoen belangrijker is dan winnen maar "er  kan er maar 1 de beste zijn".

Uiteindelijk ging de aanmoedigingsprijs naar Evi Bloeming, de 3e prijs was voor de JO 11-1, de 2e prijs voor onze Welpjes en de grote winnaar deze middag was de vijfjarige Vajén ter Elst. Wat had zij een fantastisch optreden. Je kon zien dat ze heel wat uurtjes had geoefend en goed naar de film Frozen had gekeken. De play back en de bewegingen kwamen precies met de film overeen. Wat een talent.  "Let it go"! Natuurlijk hebben alle deelnemers een medaille gekregen en het was nog lang gezellig in het “Noaberhoes”. Het was weer een zeer geslaagd weekend

 Klik hier voor alle foto's >>>

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen