Rood Zwart verpulvert Diepenheim en nestelt zich in subtop

02-04-2018

Rood Zwart heeft op zondag opnieuw goede zaken gedaan voor de ranglijst. Laagvlieger Diepenheim had geen schijn van kans: 5-0. Door de vierde zege op rij nestelt de ploeg van trainer Remco Dokter zich nog steviger in de subtop. De ploeg staat nu zesde en kan omhoog kijken. De Deldenaren hebben minder verliespunten dan de nummers vier en vijf.

Rood Zwart begon sterk tegen Diepenheim en kreeg in de eerste tien minuten al twee grote kansen om op voorsprong te komen. Er werd echter niet gescoord. Na een kwartier kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Een goede voorzet van Jan Baake werd even zo fraai afgerond door Colin Monteiro. Na een klein half uur spelen sloeg Rood Zwart opnieuw toe. Raymond Kenkhuis zette goed voor en Thomas de Graaf stiftte de bal prachtig over de doelman van Diepenheim. Ruststand: 2-0.

Na de pauze ging Rood Zwart goed door en het duurde niet lang voordat de volgende bal in het net lag. In de 53e minuut schoot Tim van het Bolscher de bal via de binnenkant van de paal binnen. Een paar minuten later was het de beurt aan topscorer Raymond Kenkhuis. Hij wist de doelman van de bezoekers te verschalken met een hakje: 4-0. Twintig minuten voor tijd viel ook de 5-0. Tom Hudepohl speelde zich fraai vrij en zette de bal voor op Rodi Beukert. Die liet de kans niet onbenut en zorgde voor de vijfde Deldense treffer.

De zorgen voor Diepenheim werden een kwartier voor het einde nog groter toen de ploeg met 10 man verder moest. Een doorgebroken speler van Rood Zwart werd aan zijn shirt getrokken en de Diepenheims verdediger mocht met rood vertrekken. De thuisploeg nam hierna wat gas terug en spaarde de bezoekers verder leed. Eindstand: 5-0.

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen