Rood Zwart buigt 0-2 achterstand om in 5-2 winst

18-03-2018

Rood Zwart heeft op zondag voor de tweede keer op rij gewonnen. Na de uitzege op UDI van vorige week (1-2) werd nu Markelo met 5-2 verslagen op het eigen sportpark Scheetheuvel. Aanvankelijk leek het er niet op dat de punten in Delden zouden blijven. Na 30 minuten spelen stond er namelijk een 0-2 achterstand op het scorebord. Nog voor de pauze deed Thomas de Graaf echter iets terug uit een penalty. Na de rust boog de thuisploeg de achterstand via Raymond Kenkhuis en Jesse Beukert snel om in een 3-2 voorsprong. Uit een tweede strafschop zorgde Thomas de Graaf vervolgens voor de 4-2 en de beslissing. Thijs Oude Meijers maakte er vlak voor het einde ook nog 5-2 van.

De ploegen waren in de eerste helft goed aan elkaar gewaagd, maar toch werden de doelpunten niet eerlijk verdeeld. Dat mocht Rood Zwart zichzelf aanrekenen. Na 20 minuten spelen liet de thuisploeg de bezoekers wel heel eenvoudig op voorsprong komen. Tien minuten later volgde nog een cadeautje en zo keek Rood Zwart ineens tegen een 0-2 achterstand aan. Toen een bal even later via beide palen uit het doel van Markelo caramboleerde, leek het duidelijk dat het niet de dag van de Deldenaren zou worden. Toch keerde het tij nog voor de pauze. Raymond Kenkhuis werd vijf minuten voor de pauze gevloerd in het strafschopgebied en Thomas de Graaf schoot de bal vanaf 11 meter onberispelijk binnen. Jesse Beukert had ook nog de gelijkmaker op zijn schoen, maar zag het leer belanden op de paal. Ruststand: 1-2.

Na de pauze zette Rood Zwart een tandje bij en dat werd al snel beloond. Een voorzet vanaf de zijkant bleef in de 48e minuut een beetje hangen en Raymond Kenkhuis knalde de bal vanaf de rand van de zestien hard binnen: 2-2. Drie minuten later kwam de ploeg van Remco Dokter zelfs op voorsprong. Een schot van Jesse Beukert werd gedragen door de wind en verdween over de doelman van Markelo in de goal: 3-2. Toen de bal na een overtreding op Colin Monteiro opnieuw op de stip ging, kreeg de thuisploeg de kans het duel nog voor het uur te beslissen. Thomas de Graaf faalde niet en zette Rood Zwart op 4-2.

In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen kansjes, maar leek er niet meer gescoord te worden. Toch kon Rood Zwart nog een keer juichen. Invaller Frank Lovink werd diepgestuurd en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Thijs Oude Meijers. Deze kon eenvoudig de doelman ontwijken de bal in het lege doel schuiven. Eindstand: 5-2.  

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen