Noaberhoes officieel geopend - 3x Lid v Verdienste

07-01-2018

Noaberhoes v.v. Rood Zwart officieel geopend
Zaterdag 6 januari, de oprichtingsdatum van vv Rood Zwart, was een memorabele dag voor de club: de officiële opening van het Noaberhoes vond plaats.  Deze prachtige multifunctionele voorziening gaat niet alleen dienst gaat doen als ons clubgebouw van  v.v. Rood Zwart, maar gaat ook het onderkomen worden voor vele Deldenaren en Deldense organisaties. Er was deze middag een meer dan goede opkomst.  De organisatie had het druk verwacht, maar dit ging alle verwachtingen te boven. Leden, vrijwilligers, sponsoren, vertegenwoordiger van diverse clubs uit de Hof van Twente, en afgevaardigden van de gemeente en KNVB.
Na de koffie met gebak was er van 16.00-17.00 gelegenheid voor een rondleiding. Om exact 17.00 startte voorzitter Robert Ros met zijn (nieuwjaars) speech, waarbij de nadruk natuurlijk lag op de opening van de nieuwbouw. Een bouw, die onmogelijk was geweest zonder 15.000 uur aan vrijwilligerswerk die er in  zijn gestoken – met bloed, zweet en tranen- en met een resultaat om trots op te zijn. Nadat wethouder Pieter Zwanenburg namens de gemeente, Ate Brunnekreef namens de KNVB / Zwaluwen Jeugd Actie en Harrie Dessens namens alle ereleden mooie woorden spraken was het tijd voor nog een hoogtepunt van deze dag: de benoeming van één of meerdere personen tot Lid Verdienste. Dit is voor  vrijwilligers die “meer dan 10 jaar langdurige bijzondere verdiensten” hebben uitgevoerd. Deze eer was dit keer voor maar liefst 3 personen: Raymond Kenkhuis Thea Averdijk en Saskia Ros kregen de welverdiende RZ speld die hier bij hoort. Allemaal vrijwilligers om trots op te zijn!

Raymond Kenkhuis
Raymond is nu veruit de jongste spelddrager in het rijtje illustere spelddragers, maar zeer terecht en nu al een voorbeeld voor velen. Hij is speler van RZ 1 en het mooie is ook, dat de voordracht uit de 1e selectie zelf komt: “ Raymond heeft al ruim 10 jaar laten zien dat hij een grote steun is met bijzondere verdiensten. Hij is zeer actief binnen de Activiteitencommissie, regelt al jaren diverse activiteiten en heeft een groot netwerk. O.a.  jeugd zomerkampen , toernooien, Open Dag, met heel RZ tappen bij het concert van NORMAAL, de Wildactie,  feestavonden etc etc.  Daarnaast heeft hij zich honderden uren ingezet bij de bouw van het nieuwe Noaberhoes. Als een echte manusje-van-alles pakt hij iedere klus vakkundig aan met veel positieve energie. Verder is hij binnen de selectie voor iedere trainer een verlengstuk voor randzaken als weekendjes-weg etc. RZ1 vind het eer om hem voor te mogen dragen”. De hele familie Kenkhuis keek met trots toe hoe moeder Agnes de RZ speld mocht opspelden.

Thea Averdijk
Thea was vorig jaar al voorgedragen door het voltallige Bestuur, maar toen de uitreiking was gepland was Thea een weekendje weg….maar dit keer was Thea er wel. Ze was “toevallig” ingezet in de keuken tijdens de officiële receptie en had niet door dat de hele familie Averdijk al aanwezig was.  De verassing was dan ook groot toen ze haar naam hoorde met de vraag naar voren te komen. Ook geen toeval dat Thea in de keuken was: voor ruim 20  jaar keuken en bardiensten, het regelen en plannen van personeel,  kreeg ze de RZ speld door haar man Jan (al trots bezitter van de speld en bovendien erelid) opgespeld. Wederom een terechte erkenning, voor een vrouw die altijd voor iedereen klaar staat.

Saskia Ros
Een voordracht voor een Lid van Verdienste wordt normaal goedgekeurd door het voltallige bestuur. Dat lag nu net even anders… de 3e RZ speld was namelijk voor steun en toeverlaat achter onze voorzitter Robert Ros: Saskia Ros. En om dit geheim te houden voor onze voorzitter, is dat buiten hem om geregeld want de rest van het bestuur was het er al lang unaniem over eens: ook Saskia verdient een RZ speld. Groot was verbazing dan ook bij beide toen Saskia naar voren werd geroepen. Ook zij was op dat moment bezig met 1 van de vele vrijwilligerszaken die ze al ruim 20 jaar doet. Dit keer koffie schenken voor de vele gasten op de receptie, maar iedereen kent Saskia ook van al die jaren dat ze welpentrainster was, vele activiteiten die ze voor de RZ jeugd heeft georganiseerd (o.a. zwemmen de Wilder, paaseieren zoeken, mini PB show waar ze o.a. altijd prachtige decors schilderde voor de welpjes),  zomerkamp, het organiseren van alle jeugd  kleding,  bar- en keukendiensten , en last but not least: ze doet nu de ledenadministratie (samen met zoon Clemens). Ook nu weer een daverend applaus toen Robert Ros de speld mocht opdoen.

Openingsceremonie
Daarna werden alle gasten buiten verwacht voor de openingsceremonie. De 3 nieuwe Leden van Verdienste mochten, onder luid applaus, het naambord onthullen op de gevel: HET NOABERHOES.
Daarna ging het officiële deel over naar de feestavond en ook hier was de opkomst en de stemming geweldig. Iedereen bij Rood Zwart kan terugkijken op een zéér geslaagde dag. Het bestuur dankt iedereen voor de komst en de mooie cadeaus die ze in ontvangst mocht nemen.

            

 

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen