Kampioenschap JO8-1 en JO9-1

27-12-2017

Op 9 december 2017 kon het dan gebeuren. Zowel JO8-1 als JO9-1 van Rood Zwart stonden bovenaan in hun klasse en het kampioenschap kon hun eigenlijk niet meer ontgaan. Helaas gooide op 9 december het weer roet in het eten. Door de sneeuwval werden de wedstrijden afgelast. 
Maar goed, de week erop was er een nieuwe kans en dus ook nog een week langer voorpret. Helaas besloot de KNVB om de laatste speeldag helemaal niet meer in te halen. Zonder te spelen werden JO8-1 en JO9-1 kampioen.

Dankzij de inspanningen van onze wedstrijdsecretaris Hans van Ooijen zijn de desbetreffende tegenstanders benaderd om toch de kampioenswedstrijden te kunnen spelen. Door omstandigheden kon de tegenstander van JO8-1, DSVD, echt niet komen. De tegenstander van de JO9-1 was bereid om te spelen en zo had de JO9-1 een echte kampioenswedstrijd tegen Sportclub Enschede JO9-1 op 16 december. In alle vroegte werden de doelen neergezet, het veld uitgezet en ontstond langzaamaan activiteit langs de zijlijn. Ook de trekker met kampioenswagen trok al snel de aandacht en verhoogde de spanning zichtbaar. Daarnaast trok de JO8-1 nog even de voetbalschoenen aan voor een echte kampioenstraining. De spanning bij JO9-1 was voelbaar, het bevroren veld maakte goed voetbal onmogelijk en het werd een gelijk opgaande strijd, 3-3 bij rust. Na de rust trok Rood Zwart echter aan het langste eind en op overtuigende wijze werd de 8-4 overwinning binnengehaald.

Het eindsignaal was het teken om samen met JO8-1 het kampioenschap te vieren. De kinderchampagne spoot in het rond en met een professionele teamslinger gemaakt van beide teams werd het publiek bedankt.

Na de welverdiende warme douche hezen de teams zich in de kampioensshirts. Er werd een opstelling gemaakt voor de buitentrap van ons nieuwe geweldige clubgebouw. Toen het teken werd gegeven dat de muziek klaar stond volgde een grootse intocht door de kantine. 
Onder luid applaus van ouders, opa’s, oma’s werd een snelle variant van een polonaise ingezet en flink gejuicht. De spelers werden allemaal één voor één gehuldigd met een echte kampioensmedaille. De patat en ranja gingen er daarna goed in. En tot slot volgde het klapstuk van de dag. Een heuse rondrit door Delden op een versierde kampioenswagen met muziekinstallatie achter de trekker. Er werd gesprongen en gezongen en voor iedereen was duidelijk wie er kampioen waren geworden. 
De beide sponsors (Aarsen Optiek JO8-1 Maison Manon JO9-1) werden bezocht en bedankt en uiteraard werd ook even een bezoekje gebracht aan de andere Deldense voetbalclub. Na de geweldige rondrit zat het kampioensfeest er echt op. Via deze weg willen wij iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan dit geweldige feest en onuitwisbare herinnering voor onze spelers.

Leiders, trainers en spelers JO8-1 en JO9-1!!

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen