Rood Zwart boekt knappe overwinning op koploper EMOS

03-12-2017

Rood Zwart heeft op zondagmiddag een zeer knappe overwinning geboekt op koploper EMOS. In Enschede werd het op een slecht bespeelbaar veld 2-3 voor de ploeg van Remco Dokter. Rood Zwart klimt door de overwinning naar plek 8 op de ranglijst.

De ploeg uit Enschede gaf onlangs in de media te kennen, Rood Zwart niet bij de gevaarlijke tegenstanders te scharen en dat brak ze op zondag lelijk op. De Deldenaren gingen furieus van start en lieten de koploper geen moment in het spel komen. Jan Baake, die even daarvoor al de paal had geraakt, stuurde na ruim een half uur spelen Colin Monteiro diep en die bediende Raymond Kenhuis op maat: 0-1. In de eerste helft werd er verder niet meer gescoord.

Na de pauze beten de Deldenaren zich opnieuw vast in EMOS, dat zich met de situatie geen raad wist. Bijna zette Jan Baake Rood Zwart op 0-2, maar hij zag dat zijn stift net te weinig hoogte had. In de 74e minuut was het wel raak. Jesse Beukert kapte goed naar binnen en schoot de bal prima langs de doelman van de thuisploeg. Tien minuten voor het einde leek Raymond Kenkhuis de wedstrijd definitief te beslissen. Hij kruiste goed voor een verdediger langs en liet de doelman vervolgens kansloos: 0-3.

De buit leek binnen, maar niets bleek minder waar. Met twee treffers in vijf minuten tijd kwam EMOS terug tot 2-3. Hierna volgden nog een paar gevaarlijke momenten voor het doel van Rood Zwart, maar echte kansen kwamen er niet meer. Na een lange blessuretijd floot de scheidsrechter voor het laatst en kon de zege worden gevierd.

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen