65+ Vrijwilligersfeest wederom succes

04-10-2017

v.v. Rood-Zwart is blij met en trots op haar vele vrijwilligers. Om hen te bedanken voor hun tomeloze inzet organiseert ze ieder jaar een Vrijwilligersfeest in het eigen clubgebouw. Omdat de opkomst van de “ouderen” hierbij de laatste jaren wat achterbleef is er door het Bestuur voor gekozen voor hen een apart “65+ Vrijwilligersfeest te organiseren.
Dat was in 2014 voor het eerst, en gezien de louter positieve reactie is besloten jaarlijks twee feesten te organiseren: 1 voor de oudere (plm 65+) en 1 voor de jongeren (plm t/m 65 jaar).

Voor de 65 plussers vond deze op zaterdag 1 oktober voor dus de 4e keer plaats. Aan de uitnodiging voor een gezellige, ongedwongen middag werd massaal gehoor gegeven. Om half 3 zat de oude kantine goed vol met 72 (oud) vrijwilligers, die bij elkaar duizenden uren vrijwillig in ons club hebben gestoken en een aantal nog steeds actief. Na de koffie en cake en het welkomstwoord van Robert Ros, incl 1 minuut stilte voor alle overleden Rood Zwarters, kon het programma beginnen.
Voor het eerst lieten de weergoden de organisatie in de steek: het regende de hele dag waardoor de traditionele fietstocht moest worden afgelast. Gelukkig was er dit een keer bezoek erg dichtbij gepland: een rondleiding bij “ Noaber” bedrijf Elementis. Hier kon men droog met een grote huifkar naar toe gebracht worden en een aantal die hards koos er ook voor om gewoon met de eigen fiets te gaan.
Er moest wel vooraf verplicht een veiligheidsfilm gekeken worden op het grote scherm. Dat deed men allen aandachtig. Het blijkt dat onze 65 plussers nog scherp v geest zijn want ook alle examenvragen werden 100% goed beantwoord.
Bij Elementis aangekomen moest iedereen verplicht veiligheidskleding aan. In verassende kleuren.. een blauwe jas en gele helm op...wie had dat gedacht: rasechte RZ-ers in het blauw-geel....het leverde in ieder geval een mooie groepsfoto op.

De groep werd in 3en verdeeld en kreeg een interessante rondleiding. Daarna met huifkar of eigen (elektrische) fiets terug naar RZ, maar niet meer terug in het oude clubgebouw, maar voor het eerst officieel in ons nieuwe Noaberhoes! Dat was maar goed ook, maar door de vele regen kwam het water door allerlei gaten in het dak vh oude gebouw naar binnen.

Topchef Borgie had het heerlijke vlees van top Slager Jan Visschedijk al gaar en onder het genot van bbq en een biertje vd tap werd er gezellig bij gekletst en oude (sterke) verhalen uitgewisseld. Het was weer een zeer geslaagde middag/avond en het bleef nog lang gezellig op sportpark de Scheetheuvel. iedereen was het er unaniem over eens: we hebben een prachtig clubgebouw waar we nog jaaaaaren erg veel plezier van gaan hebben!

Voor de foto’s: klik https://www.facebook.com/pg/VVRoodZwart/photos/?tab=album&album_id=2077836958908389

Vrijwilligersfeest jongeren
Het vrijwilligersfeest voor de “jongeren” vindt plaatst op vrijdag 17 november. Uiteraard in ons nieuwe Noaberhoes. Ook de 65 plussers zijn hier (weer) van harte welkom. Het Hoofdbestuur zal dan traditioneel de bardienst draaien, waarmee het thema Met Elkaar, Voor Elkaar wederom eer aan gedaan wordt.  Voor de laatste info, zie www.roodzwart.nl 

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen