Combiteam RZ/Delden wint 2e editie Hoftoernooi vrouwen

11-06-2017

Het 2e Hoftoernooi voor dames is vrijdag 9 juni een prooi geworden voor het combinatieteam van v.v. Rood Zwart en S.V. Delden. Door een gelijk aantal punten met Markelo moesten penalty’s de beslissing brengen. De dames uit Delden hielden het hoofd koel en het vizier op scherp waardoor de cup uiteindelijk richting Delden ging.

In navolging van het heren Hoftoernooi werd vorig jaar voor het eerst een dames toernooi voor de Hofclubs georganiseerd. Deze eerste editie bij v.v. Rood Zwart werd toen gewonnen door Markelo. Dit jaar was het GFC dat de organisatie voor haar rekening nam. Onder prima weersomstandigheden streden maar liefst vijf dames elftallen om de titel.

Samenwerking vrouwen- en meisjesvoetbal

S.V. Delden en v.v. Rood Zwart hebben de intentie uitgesproken om vanaf volgend seizoen de krachten te bundelen op het gebied van vrouwen- en meisjesvoetbal. Hoewel beide besturen nog goedkeuring moeten geven aan de definitieve plannen is nu al een eerste succesje voor de dames geboekt door het Hoftoernooi op hun naam te schrijven.

Zowel S.V. Delden als v.v. Rood Zwart konden door o.a. blessures en vakanties beide geen volwaardig elftal op de been krijgen. Eeuwig zonde dat de clubs uit Delden niet vertegenwoordigd zouden zijn op het ‘eigen’ Hoftoernooi. Op eigen initiatief van de dames is er daarom speciaal voor dit toernooi een gelegenheidselftal gevormd.

Voor de dames uit Delden was deze tweede editie meer dan geslaagd. Zowel in sportief opzicht als qua gezelligheid. Dit toernooi verdient het absoluut om een vaste waarde te worden op de speelkalender. Dat de animo bij andere clubs ook groot is bleek wel uit het feit dat de dames van Markelo zich spontaan melden om volgend jaar de 3e editie te organiseren.

Het nieuwe combinatieteam van Rood Zwart en SV Delden heeft op vrijdagavond 9 juni direct succes geboekt. De dames uit Delden legden bij de vuurdoop namelijk beslag op de Hofbokaal.

In navolging van de heren, werd in 2016 ook voor dames een Hof van Twente voetbaltoernooi in het leven geroepen. De eerste editie werd vorig jaar gehouden op de velden van Rood Zwart in Delden. Dit keer kwamen de clubs uit de Hof in actie bij GFC. Voor het deelnemende team uit Delden was het de eerste keer dat er met een combinatie Rood Zwart en SV Delden werd gespeeld. En met succes: in de finale werd titelhouder en favoriet Markelo na penalty's verslagen.

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen