Rood Zwart B1 op weg naar de ‘dubbel’

25-04-2017

Rood Zwart B1 (ofwel JO17-1, zoals dat tegenwoordig officieel heet) is bijna niet te stuiten: de ‘dubbel’ ligt binnen handbereik. Aanstaande zaterdag kan het elftal al het kampioenschap binnenhalen. Op 27 mei volgt de bekerfinale.

Volgens trainer Willy de Graaf is zijn ploeg bezig aan een superseizoen.
In de reguliere competitie staan de Deldenaren al het hele seizoen bovenaan. “We zijn nog steeds ongeslagen. Bijna alles gewonnen, één keer gelijk gespeeld. Maar ook die pot hadden we eigenlijk moeten winnen.”

Afgelopen zaterdag wonnen de jongens van Rood Zwart in Almelo met 5-3 van AVC Heracles. Aanvankelijk zag het daar niet bepaald naar uit. “Na een kwartier stonden we al met 2-0 achter. We begonnen veel te slap, het leek er niet op.” Maar het elftal herstelde zich goed. Nog voor rust werd orde op zaken gesteld: 2-2. “En na de rust maakten we  binnen een kwartier nog eens drie goals.”

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Rood Zwart nu 5 punten voorsprong op de nummer 2 van de ranglijst: ATC’65 JO17-3. Komende zaterdag moet het karwei worden afgemaakt: in Hengelo, tegen Wilhelminaschool. Bij winst kan in Delden de kampioensvlag worden gehesen. De Graaf is vol vertrouwen. “Wilhelminaschool staat 3de of 4de van onderen. Dus dat moet lukken.”

De wedstrijd begint om 12.30 uur. De trainer hoopt dat veel supporters uit Delden zijn team komen aanmoedigen. “Dat hebben deze jongens wel verdiend.”

Ook in de bekercompetitie is Rood Zwart uiterst succesvol.
In de halve finale schakelde het elftal RKZVC uit Zieuwent uit. Uitslag 3-0. “Degelijk en zakelijk”, zoals De Graaf de overwinning omschrijft. “Ik had meer van de tegenstander verwacht.
De uitslag had nog wel hoger kunnen uitvallen.”

Tegenstander in de bekerfinale, op 27 mei, is LSV uit Lonneker. De wedstrijd wordt gespeeld op neutraal terrein, bij Bon Boys in Haaksbergen. De aftrap is om 13.00 uur. Volgens De Graaf zou het een topprestatie zijn als zijn team de ‘dubbel’ pakt. Máár: first things first. “Het kampioenschap is het belangrijkst. De beker is de kers op de taart.’’

Dat de spelers zo goed presteren, is volgens De Graaf mede te danken aan de technische staf en begeleiding: Wout Homma (assistent-trainer), Arend Gerritsen (teammanager), Steven Dijkstra (leider) en Bas Gerritsen (grensrechter).

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen