Onthulling eerste steen Noaberschapshoes (incl. foto's)

17-04-2017

Rood Zwart heeft op maandag 17 april het tweede " open huis" van het Noaberschapshoes gehouden voor leden, sponsoren, buren en andere genodigden. De belangstelling was met zo'n 350 bezoekers overweldigend. Hoogtepunt daarbij was de onthulling van de eerste steen door kartrekkers van het eerste uur Harold Pepers, Wim Koning ter Heege en Robert Ros.

De eerste steen, een kleurrijk kunstwerk van de Deldense kunstenares Tamara Kok, symboliseert de diverse gebruikers van de accommodatie en is bovenal een ode aan de vele vrijwilligers die aan het multifunctionele gemeenschapsgebouw gewerkt hebben. 'Met elkaar, voor elkaar' is de tekst die op het kunstwerk prijkt. "Treffender kan een kunstwerk niet zijn en mooier kan er niet gescoord worden", aldus penningmeester Harold Pepers bij de onthulling.

  

De onthulling van de 'eerste steen' op tweede paasdag 2017 was een memorabel moment en een mijlpaal in de voltooiing van het multifunctionele gemeenschapsgebouw, dat grotendeels door vrijwilligerswerk tot stand wordt gebracht. 
Tijdens een inleidend welkomswoord van ere-voorzitter Harry Dessens riep hij drie kartrekkers naar voren om namens alle vrijwilligers het kunstwerk te onthullen. De eer om de vrijwilligers te vertegenwoordigen was aan penningmeester Harold Pepers, geflankeerd door commissievoorzitter Wim Koning ter Heege en voorzitter Robert Ros. 
Robert Ros heette dan ook met name de vrijwilligers een zeer speciaal welkom: "Met elkaar, voor elkaar hebben we iets moois neergezet", aldus de voorzitter. "Iets wat van ons zelf is, omdat we er samen aan gewerkt hebben. Iets waar we misschien wel slapeloze nachten van hebben gehad, maar ook iets wat veel plezier en saamhorigheid heeft opgeleverd. Iets wat wij gaan nalaten aan de volgende generatie en waar we best trots op mogen zijn."

De multifunctionele voorziening gaat niet alleen dienst doen als clubgebouw van de voetbalvereniging Rood Zwart, maar gaat ook het onderkomen worden voor andere Deldense verenigingen en organisaties. Het Noaberschapshoes maakt onderdeel uit van het project SportParkPlus, een masterplan dat de revitalisering van sportpark "De Scheetheuvel" beoogt. Bijna acht jaar geleden werden hiervoor samen met de gemeente Hof van Twente en de Stichting Twickel de eerste contouren opgesteld. Het motto daarbij werd: 'Bewegen en ontmoeten in een mooie groene omgeving'.  

Met een investering van ruim een miljoen euro vormt het Noaberschaphoes verreweg de grootste investering uit de bijna 100-jarige geschiedenis van Rood Zwart. Het allergrootste deel daarvan wordt gedragen door de vereniging zelf in de vorm van leningen, eigen gelden, ledenacties, sponsorbijdragen en bovenal eigen werkzaamheid en …. vrijwilligerswerk.

Klik hier voor alle foto's >>>

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen