Broedermoord op de Scheetheuvel

21-03-2017

In de geschiedenis zijn er genoeg voorbeelden bekend van broedermoord, maar geen van die verhalen haalt het bij de broedermoord op sportpark de Scheetheuvel op 12 maart jongsleden van het jaar 2017……

Het verhaal laat zich vergelijken met de broedermoord tussen Romulus en Remus bij de stichting van Rome. Beide broers wilden een bouwproject beginnen op een heuvel en ook bij Rood Zwart is een bouwproject bezig op een heuvel. Hoe toevallig is dat? Dat er 1 van de 2 broers sneuvelde in een woest gevecht past ook perfect in de vergelijking met de woeste strijd tussen RZ5 en RZ6. Zo zou het ook moeten zijn op deze prachtige ochtend in maart…..

De noeste krijgers van RZ6 kwamen al vroeg het sportpark op fietsen en stapten daarna in de auto’s om, na een rondje over de parkeerplaats, weer uit te stappen en gezamenlijk naar de kantine te lopen. Het was namelijk een uitwedstrijd en RZ6 wilde niets aan het toeval overlaten. De vorige wedstrijd tegen RZ5 werd thuis verloren met 6-1 en dat zal de spelers best wel een beetje dwars. Grinnikkende gezichten bij de AH, gegniffel door de planten bij Krooshoop, gelach na het betalen bij de Vossenbrink en licht-kwetsende commentaren op facebook vielen de verliezende spelers na deze ruime nederlaag ten deel en dat stak toch ergens. Dit mocht nooit meer gebeuren.

RZ5, op de tweede plek vertoevend in de competitie en kanshebber voor de titel, liet ook niets aan het toeval over en had een aantal spelers speciaal op hoogtestage gestuurd om superfit aan de wedstrijd te beginnen. Een aantal andere spelers waren op spionagetocht gegaan om achter het geheim van de fitheid van Vincent Kenkhuis te komen en deden, nonchalant kijkend en heimelijk observerend, de verjaardag van Vincent aan om te infiltreren in de menigte rond Kenkie. Zij dronken gezellig met Vincent mee, maar moesten op een gegeven moment toch afhaken. Wat zij namelijk niet wisten is dat Vincent als kind in een krat bier was gevallen en immuun was voor de inhoud van al die flesjes geel vocht. Tenminste……dat dacht hij zelf wel.

De aftrap van 9 uur zou om 9 uur worden genomen en dat gebeurde dan ook, nadat er een foto van beide teams, gebroederlijk naast elkaar staand, werd genomen.

 

Net als bij de vorige wedstrijd was er veel balbezit voor RZ6 en loerde RZ5 op de counter, want zij hadden snelle mensen en Folkert Stijnenbos voorin staan. Toch was er 1 verschil met de vorige wedstrijd. RZ6 werd zo nu en dan gevaarlijk en dook meerdere malen op in de buurt van het doel van Dennis ten Brummelhuis. Uit een lage corner van Pov werd zowaar ook nog gescoord. Jeroen Vos tikte de bal fijn in het netje en voor het eerst was iedereen blij dat Jeroen wederom in de 16 meter van de tegenstander stond.

Voor de spelers van RZ5 werd het langzaam maar zeker duidelijk dat het niet zo gemakkelijk zou gaan als in de vorige wedstrijd en dat er uit een ander vaatje moest worden getapt. Helaas voor RZ5 gaf Pov weer een corner halfhoog voor en tikte de mee opgekomen Tom Bloeming de bal achter de op dat moment nog niet boze Dennis. Daarna was Dennis wel boos trouwens. En niet zo’n klein beetje ook.

De uitstekend spelende Tom Bloeming kreeg het daarna op zijn heupen. Soepel manoeuvrerend aan de linkerkant van de 16 meter draaide hij bekeken de bal om Dennis heen, die er net niet genoeg vingers en een broodje knakworst achter kreeg om de bal uit het doel te halen. Via de paal stuiterde de bal over de doellijn en juichte de meegereisde supportersgroep van puur geluk. 3-0 tegen de nummer 2 van de competitie!

Eindelijk liet RZ5 ook haar kwaliteiten zien, maar om tot scoren te komen hadden ze wel de hulp nodig van ons bestuurslid vrijwilligerszaken, die de bal in het eigen doel kopte. Dat er 2 tegenstanders bovenop hem sprongen vlak voordat hij de bal weg wilde koppen laat alleen maar zien dat Jeroen zijn devies ‘Met mekaar, voor mekaar’ hoog in het vaandel heeft staan.

Na dit doelpunt floot de uitstekend leidende scheidsrechter Herman Ensink voor de thee en later ook voor de rust.

Het pauzeprogramma werd deze keer verzorgd door Korrelige Gerrie, die met zijn 437 keramieken tuinkabouters een poging deed om het Guinnessbook of records te halen. Hij was van plan om, al dwarsfluit spelend, al zijn kabouters de ‘kabouter plop-dans’ te laten doen, maar helaas slaagde deze poging weer niet doordat de kabouters het, geen kabouter uitgezonderd, faliekant lieten afweten. Na het optreden werd Gerrie dan ook weer opgehaald door zijn begeleider, die, na excuses te hebben gemaakt aan Kies, vroeg om een doosje om de kabouters weer mee te nemen naar dagbesteding ‘De Koekoek’, alwaar Gerrie nog diezelfde middag probeerde om het record ‘het-wilhelmus-spelen-op-een-trampoline-met-een-triangel-en-een-pot-begonia’s’ te breken. Dit record stond op naam van de Litouwer Snusnik Boramov II en dat is vandaag de dag nog steeds zo door het niet aanwezig zijn van een trampoline op dagbesteding ‘De Koekoek’.

Na het pauzebetoog van Pov, ondersteund door een powerpoint-presentatie en een lichtshow, werd er begonnen aan de tweede helft van deze, nu al, historische match.

RZ5 bracht in de tweede helft haar geheime wapen in het veld, genaamd Arjan Spies. Helaas voor RZ5 hielp dat niet erg veel. RZ6 kwam fris en fruitig uit de kleedkamer en ging verder waar ze gebleven was. Met soms best verzorgd veldspel werd het ook soms best verzorgde spel van RZ5 ontregeld en dit leidde tot een aantal aardige kansen, die niet verzilverd werden door onze voorwaartsen. Aan de andere kant viel wel een goal. Een mooie voorzet van Tim Vehof werd door Folkert vakkundig in het net achter Brum gekopt en de spanning was weer terug in de wedstrijd. RZ6 moest er een tandje bijzetten en uit een goedlopende aanval scoorde Roy Escher met een bekeken schot de 4-2. Deze goal zou voor rust moeten zorgen, maar toch viel er aan de andere kant wederom een doelpunt. Ondergetekende kan zich niet meer voor de geest halen wie de goal scoorde, maar aan de reacties van het thuispubliek te horen was het een goal van gemiddelde schoonheid.

Op dat moment dacht Pov: ‘verdorie, ik moet scoren’ en prompt deed hij dat ook. Met een prachtige, strakke kopbal passeerde hij Dennis ten vijfden male en de strijd was gestreden. Zo eindigde de broedermoord in een 3-5 overwinning voor RZ6.

Een illusie armer, maar een ervaring rijker stapte RZ5 van het veld, alwaar de spelers van RZ6 het meegereisde uitpubliek bedankte voor hun steun en de vuurwerkshow, die door een tactisch mankement pas na de wedstrijd afgestoken kon worden. 

In de kantine na de wedstrijd werd de wedstrijd nog even na beschouwd onder het genot van een paar biertjes. De geblesseerde Bart nam traditiegetrouw weer een broodje kaas met een gehaktbal en ook ondergetekende heeft deze combinatie geprobeerd. Het was erg lekker!

Het bleef nog lang onrustig op de Scheetheuvel 

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen