Rood Zwart pakt punt bij Avanti

19-03-2017

Rood Zwart heeft op zondag een knap punt behaald tegen nummer twee Avanti Wilskracht. In Glanerbrug werd het 1-1. De ploeg van trainer Remco Dokter keek halverwege tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt in de 10e minuut. Lang leek dit ook de eindstand te worden, maar 20 minuten voor het einde kwamen de bezoekers toch nog langszij. Eindstand: 1-1.

De ploegen waren in de openingsfase goed aan elkaar gewaagd. Voor Rood Zwart leek er op het kunstgras in Glanerbrug aanvankelijk dan ook geen vuiltje aan de lucht. Toch kwamen de Deldenaren, die onder anderen topscoorder Raymond Kenkhuis moesten missen, na 10 minuten spelen uit het niets op een 1-0 achterstand. Een aanvaller van de thuisploeg werd volledig over het hoofd gezien en kon zonder problemen de openingstreffer binnenkoppen. Rood Zwart kreeg in het restant van de eerste helft wel wat kansjes, maar de gelijkmaker viel niet. Het meest opmerkelijke moment kwam 8 minuten voor de pauze. De 71-jarige scheidsrechter moest zich vanwege een blessure laten vervangen.

De nieuwe leidsman liet in de tweede helft wat meer toe en dit bleek in het voordeel van Rood Zwart. De ploeg van Remco Dokter kwam goed in de duels en troefde de kampioenskandidaat op dat terrein af. In de 70e minuut leverde het harde werken de gelijkmaker op. Een vrije bal werd het strafschopgebied ingeslingerd waar een verdedigde de bal vervolgens volledig verkeerd raakte. Via het bovenbeen van Robert Kenkhuis verdween het leer uiteindelijk over de doellijn: 1-1.

Door de nederlaag van Barbaros kon Avanti een flinke stap zetten richting het kampioenschap en dus werd er vol op de aanval gespeeld. Dit leverde in de 75e minuut een strafschop op. Het buitenkansje werd echter knap uit de hoek geplukt door doelman Stef Linderman, alweer de vierde penalty die hij dit seizoen stopt. In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen nog wel enkele mogelijkheden, maar echter kansen werden niet meer gecreëerd.

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen