Playbackshow wederom succesvol verlopen

29-01-2017

Vrijdag 27 januari jl. was alweer de 17e editie van de jaarlijkse v.v. Rood Zwart Play Back show.
Han Blanke, lid van de activiteitencommissie en mede-organisator, opende de avond ten overstaande van het in wederom grote getale aanwezige publiek met de inmiddels legendarische woorden: “ Let’s…. Play…..Back!” Vervolgens nam vaste spreekstalmeester Herman “Borgie” Weijenborg de microfoon over.

Herman was weer strak in het pak.  Hij kondigde 1 voor 1 de juryleden aan.
De 1e was overgevlogen uit Amerika. Actueler kon het niet: President Donald Trump kwam het clubgebouw binnen op muziek van “Born in te USA”. Bernard van Opzeeland was de perfecte looka-like: strak in het pak, rode stropdas en hele avond nors kijkend.
Als 2e kwam het jurylid van vorig jaar ten tonele: Gertie Extercate was de Toiletjuffrouw.
 Incl schoteltje met 50 cent, schoonmaakspullen op muziek van Pink Floyd: “ Money”.  
Als 3e kwam ervaren jurylid Jasper Brandt. Op angstvallige muziek van Star Wars volkomen in het zwart was hij Darth Fader. Perfect tot in detail gekleed, imiteerden zij de gehele avond zeer goed inlevend hun typetje bij het commentaar op de acts.
Na het voorstellen van de jury kon het spektakel beginnen. Disco Black Light is er al voor de 17e keer vanaf het begin bij. Ook nu weer: perfecte timing bij zowel de muzikale ondersteuning als de lichtshow. Ook de dames vd schmink, Familie Vehof, zijn er al vanaf het begin bij en dat maakt deze PB show tot een zeer professioneel geheel. Er was weer avonden was geoefend en er niet was bezuinigd op de (aan)kleding en decor.

In een hoog tempo kwamen er 11 top acts voorbij. Traditioneel werd er gestart met de winnaars van de vorige editie (2016): Robert Kenkhuis, Frank Lovink, Jurriaan Eekers en Daan Spanjer. Zij zaten op een Voice Of Holland rode stoel en deden letterlijk de BLIND Auditions. O.a. Stevie Wonder kon zijn piano niet vinden. Zeer origineel.
Daarna tijd voor Tonnie Nijland. Als Alice Cooper tijdens “how you gonna see me now” veranderde hij van sv Delden trainer, gevangen achter een hek, tot vrije RZ speler. Misschien een aanzet tot fusie?
Act nr. 3 waren de jongens die alle 17x nog mee hebben gedaan. Dennis ten Brummelhuis en Arjan Spies hadden wederom een heerlijke meezinger “liever te dik in de kist”. Arjan had de kist getimmerd. De Play Back was wederom top en de stemming in de RZ kantine steeg nu al naar een hoogtepunt.
Daarna mocht Ingrid Vos het podium op. Ook iemand die alle jaren heeft mee gedaan en de enige die ALLEEN op het podium staat. Respect! Play Back en kleding wederom geweldig. Ze deed het Eurovisie Songfestival nummer van Zweden 2012: Loreen met Euphoria.
Voor nr. 5 waren 2 geheel nieuwe deelnemers gecontracteerd: Ben en Roy Extercate waren de perfecte imitatie van de Blues Brothers met Everybody Needs Somebody. Avonden oefenen leverde een perfect timing en dans op.
Het laatste nr voor de pauze was voor de spelers van A-1. Top, dat A-1 ieder jaar weer mee doet. Dit is immers een team, dat jaarlijks veranderd. Dit keer een zeer aanstekelijke Schlager Medley, incl Tirolerdans, waarbij de lenigheid van deze jongens er af spatte. Als uitsmijter eindigde 2 man met een gewaagde, schaars geklede handdoek-act.
Na al dit geweld tijd voor pauze. Nadat veel toeschouwers een lekker broodje warm vlees hadden gegeten ging het verder met act nr 7. Onze eigen spreekstalmeester Herman Weijenborg had Brenda Kremers zover gekregen samen Meat Loaf te doen. Uiteraard met de klassieker “Paradise bij the Dasboardlight” . Beide waren een perfecte imitatie. De korte versie van 5 min aangevraagd, de lange versie van 11 minuten gekregen…maar het verveelde geen seconde. Daarna de beurt aan het Bestuur. Ook hier een Schlagermedley, maar totaal andere nummers dan A-1. Heerlijke meezingers, van Peter Maffay en Udo Jurgens tot aan Helene Fischer en Kerstin Ott. Als uitsmijter kwam iemand met “ Nur noch (ski) Schuhe an”…


Daarna tijd voor weer 2 geheel nieuwe deelnemers. Loes Stadhouder en Ramona Morssinkhof hadden “Mel en Kim” opgegeven bij de organisatie, mar dat bleek toch wel even een andere versie te zijn na paar seconden: “jump, jump’ jump” als volleerd hip-hoppers op de tafels voor hen ging dak er nu echt af. Perfecte timing en Play Back. Goed bezig dames, volgens jaar weer erbij! Act nr 10 was voor de mannen  van het 1e uur: de All Stars. Ook nu weer een zeer originele act. Een ode aan de in 2016 overleden Leonard Cohen met “Hallelujah” en ook Celine Dion kwam voorbij. Kippenvel. Ook hier was aan alle details gedacht, zelfs een piano door de heren zelf in elkaar gezet: perfect!
De mafste act was voor het laatst bewaard: een aantal jongens van de selectie gooiden 1 voor 1 geld in de Jukebox en ze speelden daarna prachtige nummers, o.a. Tom Jones en het Russische Moscow. Die laatst werd later op de avond nog 2x herhaald..,…een ge-wel-dige medley. Daarna tijd voor het juryberaad. Het was wederom weer erg moeilijk voor hen kiezen wie de winnaars waren van de diverse prijzen.
 Het lag wederom dicht bij elkaar, maar de einduitslag was de volgende:

  

             1: Mel en Kim                                   2: de Blues Brothers                               3: Loreen

 

   Originaliteitsprijs:  de Jukebox               Aanmoedigingsprijs: A1 (JO19-1)
De winnaars mochten de 1e prijs en de grote wisselbeker in ontvangst nemen en traditiegetrouw hun act nog 1x opvoeren en weer ging het dak er af. De rest van de avond nam Disco Black-Light het over en bleef het nog lang erg gezellig.  

Voor alle  foto’s, zie foto's Playback 2017 >>> of de Facebookpagina van RZ.

Ook in januari 2018 worden beide PB shows weer georganiseerd. Dan in het nieuwe clubgebouw.
Wat dat betreft was dit een gedenkwaardige avond: de aller laatste PB show in het oude clubgebouw.
De organisatie gaat er vanuit nog jaren door te kunnen gaan. Met de doorstroming van de deelnemers zit het namelijk, wel goed, zie verslag Mini PB show van een dag later.

 
 
Geen producten
Naar winkelwagen